U Zaječaru održana radionica "Deca pomažu deci"

Autor:

Vesti

03.10.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle niza uspešnih kreativnih radionica “Deca pomažu deci“, po školam i ustanovama za mentalno obolelu i decu ometenu u razvoju širom Srbije, modna dizajnerka Suzana Perić posetila je i Zaječar. U saradnji sa Ustanovom za dnevni boravak dece ometene u razvoju "Oblutak" i lokalnom samoupravom Zaječara, popularna kreatorka ulepšala je i na kreativan način ispunila dan korisnicima ove ustanove.

Foto: Tijana Guberinić

Uz pozitivnu energiju, mnogo smeha, igre i pesme, korisnici "Oblutka" ukrašavali su ramove za fotografije. U kreativnim idejama, kao i samom ukrašavanju pomogla im kreatorka, zajedno sa svojim timom, ali i zaposlenima iz ove ustanove.

Suzana Perić je naglasila da je cilj ovih radionica da na kreativan način promoviše inkluziju i različitost.

- Novim generacijama želimo da prenesemo da različitosti ne samo da ne treba da se ističu, nego ih ne treba ni primećivati. Svi moramo da imamo ogromno srce i mnogo ljubavi za sve one koji su možda malo drugačiji. Kroz ovaj projekat promovisali smo veliki broj dece sa smetnjama u razvoju koja su jako talentovana, pa osim podizanja svesti o njihovoj - kazala je Perić.

Foto: Tijana Guberinić

Direktorka Ustanove "Oblutak" Ana Petković istakla je da su ovakve radionice dokaz da i o deci ometenoj u razvoju neko misli.

Foto: Tijana Guberinić

- Imali smo to zadovoljstvo da Grad Zaječar, u okviru Dečije nedelje, bude jedan od gradova u kome je održana jedna ovakva radionica, koja ima društveno-odgovorni karakter.

Foto: Tijana Guberinić

- Kroz kreativan rad deca razvijaju svoje sposobnosti, ali i ukazuju na svoje potrebe i na to da i oni postoje - rekla je Ana Petković, a svojim prisustvom radionicu "Deca pomažu deci" podržala je i članica Gradskog veća Marija Marković koja smatra da je Grad Zaječar podrškom jedne ovakve aktivnosti primer dobre prakse kako treba brinuti o marginalizovanim grupama.

Foto: Tijana Guberinić

Nakon što su korisnici "Oblutka" završili sa ukrašavanjem ramova, usledilo je glasanje, a potom je proglašen i najbolji rad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading