Pomozimo Leni da ponovo uđe u baletske cipelice

Vesti

18.09.2017

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malu balerinu Lenu Cvetković (6) iz Gradišta, pre dve godine zabolela je noga, a od tog dana desetine bezuspešnih zračenja, hemioterapije i operacije dovele su je do invalidskih kolica i širenja Juing sarkoma, raka kostiju, koji je sa karlice, preko kičme, stigao do pluća.

Agresivan tumor ovoj devojčici uništio je detinjstvo, a njeno krhko telo oslabljeno je brojnim, jakim terapijama.

- Pre dve godine požalila se da je boli noga i otišli smo kod pedijatra, koji je izjavio da joj nije ništa. Vratili smo se kući, ali je uskoro ponovo zabolelo. Otišli smo na Institut za majku i dete gde smo proveli tri nedelje. Lena je prethodno išla na balet, ali nije se povredila. Nisu znali šta joj je i otpustili su je kući. Nakon par dana krenuli su užasni bolovi i tek onda su joj uradili magnet i ustanovili da ima tumor. Na Banjici su joj operisali karlicu, a potom nas prebacili na Institut za onkologiju i radiologiju - sa težinom za Srpski telegraf, priča Tijana, majka ove hrabre devojčice.

Porodica male Lene prolazi najteže dane, ali zajedno sa svojim detetom, odlučni su da se bore i ne odustaju.

- Nakon brojnh ciklusa hemioterapije, zračenja i operacija, dva meseca bila je u redu. Onda je u julu 2016. jednu noć legla u krevet, rekla da je bole leđa i ujutru nije mogla da stane na noge. Od tada je u invalidskim kolicima. Ponovo odlazimo u Institut za onkologiju gde su joj stavili kateter, koji od tada nosi. Lekari su ustanovili da joj se bolest vratila na kičmu i dobila je mider da ne bi došlo do preloma. Primila je nov ciklus hemioterapija - nastavlja bolnu priču Lenina mama.

Uprkos terapijama, bolest u ovom malom telu nastavlja da divlja...

- U maju joj otkrivaju metastazu na plućima, iako sve vreme prima terapiju. Uskoro joj rade kontrolni skener i od jedne promene na plućima pojavljuju se tri. Poslednji skener rađen je petog septembra i pokazao je da su se sve tri promene drastično uvećale. Lekari nam saopštavaju da bolest ne miruje i da ona ne može večno da prima hemioterpije - suznih očiju kaže Tijana.

U agoniji lečenja, porodica je tražila izlaz, i nedavno pronašla novu nadu.

- Dobili smo odgovor iz Specijalne klinike za radiohirurgiju i radioterapiju "Jatropolis" u Atini, da bi terapija Sajber nožem pomogla našoj Leni. Novca za to nažalost nemamo, a za terapiju je neophodno 24.000 evra - kaže mama Tijana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelena

19.09.2017 07:55

Da li moze da se posalje sms? Koja je banka u pitanju kada se uplacuje na dinarski racun?