(VIDEO) Poslednji intervju Lazanskog pre odlaska u Moskvu: Albanci spremaju pakleni plan

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Očekujemo manevar tzv. kosovske delegacije, da uzme albanske pasoše i pokuša da uđe na kongres u Čileu gde se može potencijalno raspravljati o ulasku tzv. Kosova u Interpol", najavio je budući amabasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Miroslav Lazanski

- Čile nije priznao (tzv.) Kosovo i oni (tzv. kosovska delegacija) ne mogu sa tzv. kosovskim "pasošima" da uđu na kongres, ali mogu sa specijalnim pozivnicama, ili očekujemo manevar da delegacija (tzv.) Kosova uzme albanske pasoše i pokuša da uđe na taj kongres - izjavio je Lazanski gostujući u jutarnjem programu.

Lazanski je dodao da Srbija ima podršku od strane Rusije i Kine i da politički odnosi nikada nisu bili bolji.

- Politički odnosi Srbije i Rusije su odlični, nikada nisu bolji bili. Imamo i podršku Rusije u UN, sa svojim vetom, takođe i Kine. Imamo i podršku kada je reč o ulasku (tzv.) Kosova u UNESCO ili Interpol, to je sada aktuelno da će biti u Čileu. Trudićemo se da priključenje (tzv.) Kosova ni ne bude na dnevnom redu, a ako ovi sa Zapada izlobiraju, da to ne bude izglasano - istakao je Lazanski.

 

 

Miroslav Lazanski u oproštajnom gostovanju na Hepi televiziji je istakao da nema straha od novog posla ambasadora Srbije u Rusiji.

- To jeste zahtevan i suptilan posao, ali mislim da nema mesta za strah. Diplomatija je najsličnija novinarstvu kojim se ja bavim. Kao novinar imaš širu slobodu razmišljanja, kao diplomata nemaš - zaključio je Lazanski gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Skupština konstatovala ostavku

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Miroslava Lazanskog na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Nadležni odbor je utvrdio da je Lazanski podneo ostavku, što je jedan od razloga za prestanak mandata poslaniku pre isteka vremena na koje je izabran.

Ukazom predsednika Republike Srbije, poslanik SNS i vojni komentator imenovan je za novog ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading