CarGo: Da li da počnemo da nosimo pancire?

Autor:

Vesti

01.10.2019

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guberinić: Otkriti političku pozadinu pretnji i blokade taksi kartela

Foto: Promo foto

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić poručio je da je neophodno otkriti političku pozadinu pretnji i blokade taksi kartela i zapitao se da li je neophodno da članovi CarGo počnu da nose pancire zbog "smrtne presude koji je doneo preki sud taksi kartela".

- Da li je potrebno da nosimo pancire? Ne osećamo se sigurno ukoliko živimo u zemlji u kojoj će pretnja smrću taksi kartela da bude jača od reakcije institucija. Smrtna presuda koju je doneo preki sud taksi kartela nezabeležena je u novijoj istoriji Srbije. Karteli koji su gospodari života i smrti, kadija koji te tuži i sudi, moraju da budu prošlost Srbije, a ne njena realnost - izjavio je Guberinić.

RepublikaFoto: Dušan Leonovski

Direktor CarGo poručio je "da se u Beogradu čula taksi sirena, ali vreme je da se čuje ona policijska". 

- Karteli su pretnja nacionalnoj bezbednosti. Danas nose crne čarape preko taksi tabli, a sutra će ih nositi preko glave. Poručujemo nadležnima - zaustavite kartel, da ne bi on zaustavio Srbiju. Uvereni smo da će, kada počnu da rade, imati pune ruke posla - i poreska policija zbog duga od 2,9 milijarde i Tužilaštvo zbog pretnji, ali i kriminalistička policija zbog različitih kriminogenih radnji - poručio je Guberinić.

Guberinić je pozvao nadležne da istraže ove "stravične pretnje, ali i da zakucaju na vrata taksi kartela na njihovim lažnim adresama na Sajmu i širom Beograda".

- Taksi kartel do sada nije birao reči, a sada više ne bira ni sredstva. Od pretnji smrću do jučerašnje strašne optužbe da su članovi CarGo devijantni i da su narko dileri. Jasno je da im je neko na visokoj poziciji ulio hrabrost i da mogu da izbegavaju plaćanje poreza i da upućuju ove strašne pretnje. Zato je neophodno da se otkrije i politička pozadina blokade grada i ovih surovih pretnji - kazao je direktor CarGo Technologies.

Guberinić je zaključio, da iako nisu čuli argumente ni dobili odgovore na svoja pitanja, da će nastaviti da traže odgovore na pitanja: ko je taksi kartel podstakao i ohrabrio da blokiraju grad, ko im obećava zaštitu i ko je zauzvrtat uzeo novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading