DODIK ZA SRPSKI TELEGRAF: Putina ne interesuju Kolindini tračevi

Autor: T. Kovačević

Vesti

18.09.2017

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće uspeti tokom posete Moskvi u oktobru tračevima da ubedi Vladimira Putina da prekine vojnu saradnju sa Srbijom, uveren je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

RepublikaFoto: Tanjug
Pogodio u metu: Milorad Dodik

U razgovoru za Srpski telegraf govorio je o nezavisnosti Srpske, da li će se referendum održati do 2022, ali i zašto misli da je Bakir Izetbegović prošlost.

- Kolinda ne može ništa da postigne u Moskvi. Bolje da gleda kako će da reši velike probleme koje Hrvatska ima u odnosima sa Rusijom. Ne može ona da prekine vojnu saradnju, da spreči Rusiju da Srbiji isporuči migove. Presednik Putin nije neko koga može neko da preokrene, a još manje je neko koga interesuju tračarenja. Ni jači od nje nisu uzdrmali odlične i prijateljske odnose Srbije i Rusije, niti su mogli da stanu između Srbije i Rusije.

Hrvatski mediji pišu da će referendum o nezavisnosti RS biti za pet godina. Hoće li RS tada postati nezavisna?

- Pratimo globalno sve što se dešava u svetu. U Kataloniji je identična situacija kao kod nas. Pratimo šta se dešava sa Škotskom, Baskijom, Krimom... Ne treba zaboraviti Kosovo, koje je najbolnije i najvažnije pitanje za Srbe ma gde se nalazili.

Dakle...

- Nismo avanturisti, iako neki žale što je tako. BiH nije efikasna država, stranci su razvalili Dejtonski sporazum, Ustav se krši... Nikada nas i nisu želeli u toj državi. Videćemo. Neću da prognoziram.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne haje za abrove: Vladimir Putin

Pominjete integritet, upravo vas zbog toga najviše napada Izetbegović.

- Bolje neka brine o sebi jer gubi moć, ističe mu mandat, a neće moći da ga obnovi.

Odlazi u istoriju?

- Ma kakva istorija. Nije on takva ličnost. Ide u prošlost!

Vučić će se uskoro sresti sa Trampom, pozvao ga je da poseti Srbiju.

- To je velika stvar. Jako je važno da se sretnu da razgovaraju. Amerika se mnogo ogrešila o srpski narod i Srbiju. Trampova poseta mogla bi da rehabilituje odnose.

Vi ste još na crnoj listi...

- To je stara administracija. Sa njima nemam o čemu da pričam. Verujem da će biti drugačije kada sa funkcija odu kadrovi stare administracije, poput Hojta Jija, i na njihova mesta dođu Trampovi ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading