Somborski raj za telo i odmor za dušu

Autor:

Vesti

29.09.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sombor je skriveni turistički biser Srbije. U gradu koji je prvi put pomenut davne 1360. godine kao naselje Cobor Sent Mihalj zaista se ima šta videti. Pomenućemo samo najvažnije: bogata kulturna baština, raskošna istorijska zdanja, objekti u kojima su mnogi poznati umetnici stvarali svoja najistaknutija dela, prelepa priroda...

Foto: pixabay.com

Turističkim atrakcijama Sombora treba dodati seoski turizam u okolnim naseljima, kao i bogate lovačke i ribolovačke potencijale. Naravno, ukoliko se odlučite za dolazak u Sombor, nikako ne smete propustiti obilazak močvara i starih šuma, prošaranih dunavskim rukavcima i krivudavim kanalima, koji će vas bez ikakve sumnje ostaviti bez daha. Priroda oko Sombora, kažu, idealna je za romantične obilaske udvoje. Priroda je jednostavno takva da budi i rasplamsava emocije. Za ljubitelje sportskog turizma na raspolaganju je biciklistička ruta Eurovelo 6.

Konačno, kad vas izmori šetnja ili vožnja bicikla, pravo je vreme za gastronomski užitak. Domaćini, naime, objašnjavaju da se uz vino, riblje i raznovrsne gurmanske specijalitete, kao i muziku tamburica, iskonski upoznaje mentalitet i gostoprimstvo žitelja ovog područja.

Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Sombora


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading