Upravljanje potapajućim stubićima, garažama i još mnogo toga

Autor:

Vesti

26.09.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravljanje potapajućim stubićima, koji se nalaze na obodu nove pešačke zone Knez Mihailova, obavlja se iz novog, savremeno opremljenog monitoring centra, koji je Javno komunalno preduzeće "Parking servis" pustilo u rad ovih dana.

Foto: Grad Beograd

Nakon proširenja pešačke zone u najužem centru grada, na obodima je postavljeno sedam potapajućih stubića, kako bi se ograničio i kontrolisao pristup motornim vozilima. Pristup pešačkoj zoni, u određenom vremenskom periodu, imaju dostavna vozila i vozila sa specijalnim dozvolama, a kontrolu obavlja "Parking servis", upravo iz ovog Kontrolno-operativnog centra. Osim kontrole, u slučaju potrebe, korisnicima iz monitoring centra se može pružiti i podrška i neophodna pomoć.

Kontrolno-operativni centar beogradskog "Parking servisa" mesto je iz koga se obavlja i daljinski nadzor i upravljanje funkcionisanjem objekata. Iz KOC-a se obavlja i monitoring stanja u javnim garažama, upravlja se raspoloživim dizalicama za prenos vozila, kao i info tablama koje prikazuju slobodna parking mesta, kako na ulicama, tako i u garažama.

Foto: Grad Beograd

- "Parking servis" je formiranjem Kontrolno-operativnog centra imao za cilj povećanje sigurnosti poslovanja centralizovanim upravljanjem i korišćenjem savremene tehnologije rada. Takođe, uz pomoć KOC-a predviđeno je smanjenje troškova poslovanja, povećanje bezbednosti i kvaliteta usluge prema krajnjim korisnicima - rekao je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.

Monitoring centar prvo je zamišljen kao kontrolno-operativni centar za potapajuće stubiće, jer je "Parking servis", odlukom Grada, dobio nadležnost da upravlja njima, a zatim je prerastao u tačku iz koje se kontroliše većina usluga koje pruža ovo komunalno preduzeće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading