Raspad sistema! Zidovi se raspadaju, a table su zarđale!

Autor:

Vesti

24.09.2019

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škola kao iz horor filma! Zidovi koji se raspadaju, zarđale table, klime koje ne rade, narkomanski špricevi i kondomi u školskom dvorištu, slika su i prilika OŠ "Stevan Sremac" iz Dobanovaca. Osim toga, u dvorištu ove obrazovne ustanove svakodnevno su prisutni i psi lutalice koji samo što prvačićima ne otimaju užinu iz usta, priča za Srpski telegraf Snežana Blanuša (32), mama devojčice koja u toj školi pohađa treći razred.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Škola je u tako žalosnom stanju. Moje dete je u učionici koja je na trećem spratu, u potkrovlju. Zidovi su tu krpljeni nekoliko puta, a klima već neko vreme uopšte ne radi. Kad smo bili na roditeljskom, početkom septembra, skuvali smo se, a prostorija je zaudarala na znoj. Osim toga, šokirala me je i navodno nova bela tabla koja je u jednom delu zarđala. Nisam mogla da verujem... U školskom dvorištu su takođe haos i prljavština, a od drugih roditelja znam da nije retkost da im dete naiđe na kondom ili špric - objašnjava Blanuša.

Inače, tvrdi naša sagovornica, gotovo sve klime u toj školi su donacija roditelja i, kada su potrebni bilo kakvi radovi, učiteljica pozove roditelje da se organizuju i završe šta treba.

MAMA TREĆAKA: Nije retkost i da deca u školskom dvorištu naiđu na kondom ili špric

- Kada dođe kraj školske godine, učiteljica pita da li bismo mi, mame i tate đaka, mogli da okrečimo školu, kupimo zavese i slično... Da ne govorim o tome da je privatnik iz Dobanovaca sredio toalete, inače deca ni to ne bi imala. Kad odemo do direktorke da se požalimo, ona nas ignoriše, a prema nekim roditeljima je bila i bahata, pa ih je isterala iz kancelarije - kaže ona.

ŠKOLA: Stanje je takvo zbog renoviranja

S duge strane, u školi stanje raspada pravdaju renoviranjem.

- Krečenje je počelo u hodniku ispred pomenute učionice, ali je moralo da se prekine zbog radova na uvođenju kablovskog interneta radi elektronskog dnevnika. Sva oštećenja na koja aludirate prouzrokovana su radovima na zameni spoljne i unutrašnje stolarije, a potom i bušenja zbog razvođenja kablova. Klima u učionici postoji, uključuje se kada ima potrebe. Nije uključivana od 2. septembra 2019. jer su temperature bile prijatne - objašnjavaju u OŠ "Stevan Sremac".

Kada su u pitanju kondomi i špricevi u školskom dvorištu, dodaju oni, ako bi se i desio slučaj da se u dvorištu nešto od toga i nađe, škola o tome istog trenutka obaveštava policiju, koja dalje postupa po službenoj dužnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ccccc

24.09.2019 07:33

Mnogo nemara se vidi u obrazovanju,pocevsi od edukacije dece da ih neko nesto nauci pa do toga da su roditelji krivi za sve itd.a uslovi uzas. U selu Lopatanj opstina Osecina u skoli je oko 30tak ucenika a vodu nemaju vec dve godine vec u flasama nose od kuce.pre tri decenije ljudi su doveli vodu skoli a sad u nazovi 21veku nema vode a u toalet ne moze.pisao sam raznim medijima niko ne reaguje.molim Vas da se angazujete koliko mozete.hvala