Nove zakulisne radnje ministarke Zore Vidović: Vojno tehnički institut iz Beograda, isključen iz posla za račun stranih firmi

Autor: nedeljnikafera.net

Vesti

19.09.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još traju potresi sa najnameštenijim tenderom u regionu, za strateškog partnera Lutrije Republike Srpske, gde su za uslove na tenderu traženi nemogući uslovi nikada viđeni ni u jednom tenderu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Tako je, na primer tražen godišnji promet od 3 milijarde eura, desetina godine rada, desetine zemalja u kojima se radi… I nakon što se na tender prijavile najrespektabilnije firme iz Amerike i regiona, za pobednika tendera je proglašena firma koja postoji manje od 2 meseca, sa 2 zaposlena.

Ovakav skandal svetksih razmera je nezabeležen u bilo kojoj industriji. Uslovi koji su postavljeni su veći nego uslove koje NASA postavlja za lansiranje satelita u svemir.

Da situacija bude smešnija, ovde se traži partner za obične slot aparate (drvena kutija sa računarom i ekranom), neverovatno je šta je urađeno da bi "dogovorni" partner pobedio na nameštenom tenderu, pokazala se spremnost za kršenje bilo kog člana Ustava i bilo kog zakona. Uzimajući tu analogiju za tender za asfaltiranje puteva treba propisati granicu od 30 milijardi eura, dok bi za izgaradnju mosta trebalo tražiti uslov prometa od 300 milijardi eura, što je definitivno složeniji posao od pravljenja drvenih kutija sa ugrađenim računarom, i ekranom.

Obzirom da je novim zakonom o igrama na sreću propisano da cela industrija igara na sreću treba da sertifikuje sve uređaje na kojima radi, što nije složen proces jer su sami uređaji prosti, kao i da se cela industrija treba umrežiti,

Ministarstvo Finansija Republike Srpske je godinama unazad za ovaj posao konsultovalo Vojno tehnički institut iz Beograda koji već duže vreme ovaj posao uspešno obavlja. Načelno su postignuti dogovori da se VTI uključi u taj posao u Republici Srpskoj. Međutim, dolaskom ministarke Vidović na čelo Ministarstva finansija Republike Srpske, svi kontaki se prekidaju!

Kako se ispostavilo Ministarka Vidović je postavljena na to mesto sa unapred dogovorenim planom, ne da se brine o interesima naroda Republike Srpske,  već da se sprovode interesi grupe mešetara na čelu sa V. Vukovićem, Adnanom Š, i austrijskim političarima. Preko noći su svi priredjivači dobili obaveštenja da su izabrane 3 inostrane firme, bez bilo kakvog obrazloženja ili mogućnosti za žalbu.

Ministarstvo finansija Republike Srpske se isključivo bavi pisanjem dekreta kojima se sprovode zamisli V. Vukovića i Adnana Š. Dok se u isto vreme promoviše pomoć Srbije bratskoj Republici Srpskoj, i u medijima se servira neverovatna slika uzajamne pomoći i razumevanja, dotle u realnosti firme iz Srbije kao i sve ostale, prolaze torturu i proteruju se sa tržista kako bi se napravilo mesto austrijsko- albanskim mešetarima.

Ovaj progon firmi iz Srbije i generalno privatnog sektora, nije samo ograničen na privatne firme, jer kao što vidimo sada se isto dešava i vojnim insitucijama. Ako je VTI u Beogradu sposoban da sertifikuje najsloženije vojne sisteme, i celo srpsko tržiste igara na sreću,  kako je moguće da  u Republici Srpskoj nije dovoljno dobar za sertifikaciju drvenih kutija sa računarom i ekranom. Neverovatni su nezakoniti potezi Ministarstva finansija Republike Srpske, i ostaje da se vidi kada će institucije krenuti sa normalizacijom stanja u oblasti vladavine prava i delovanju protiv visoke korupcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading