Motori jure za "Veliku nagradu Zrenjanina"

Autor: Tanjug

Vesti

16.09.2017

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu 16. septembra 2017. godine, svečano je otvorena moto trka pod nazivom ''Velika nagrada Zrenjanina'', u disciplini Moto Klasik i Road Racing kategorija 125, na stazi "Industrijska zona jugoistok Zrenjanin".

RepublikaFoto: Tanjug/S. Radovanović
Trka po kojoj će voziti motore duga je 3.000 metara

Organizatori ove moto trke koja će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionata, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i klub "Petrovgrad" iz Zrenjanjina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanjina, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl. Sertifikovana staza "Industrijska zona jugoistok Zrenjanin" na kojoj se vozi trka duga je 3.000 metara, prosečne širine 6-7 metara, sa 9 krivina, predstavlja divan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce. Lepo vreme i takmičarska atmosfera omogućili su zaljubljenicima u motociklizam da podrže 60 takmičara koji su došli širom Evrope.

Na ceremoniji otvaranja kao domaćin ovog takmičenja, prvo se obratio Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji se zahvalio Auto-moto savezu Srbije i Moto savezu Srbije na podršci u ovom projektu, rekavši da mu je čast što se posle 15 godina u Zrenjaninu održava takmičenje u moto sportu, na novoj stazi koja je od ogromnog značaja za grad. Takmičarima je poželeo "uspešne rezultate i da bezbedno stignu na cilj."

Prisutne je pozdravio i predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, koji je čestitao gradonačelniku i organizatorima na uspehu i izgradnji staze i zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici. 

- Auto-moto savez Srbije veruje da je ovo samo početak promocije moto sporta u Zrenjaninu i nadam se da će se na ovoj stazi već sledeće godine voziti sve discipline za nacionalni, balkanski i mediteranski šampionat. Duboko sam ubeđen da će Zrenjanin postati centar moto sporta u Srbiji - rekao je Mirko Butulija i zvanično otvorio trku.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading