Doktor Zoran Savić o povećanju plata u zdravstvu: Pozitivan pomak napred

Autor: Tanjug

Vesti

16.09.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr Zoran Savić kaže da je najavljeno povećanje plata medicinskim sestrama i tehničarima od 15 odsto, lekarima od 10 odsto, pozitivan pomak unapred.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Savić

On je naveo da se nastavlja pozitivan trend da se iz godine u godinu plate zaposlenima u zdravstvu povećavaju i da je povećanje sve veće.

- To pokazuje jednu dobru tendenciju i nadam se da ćemo uskoro imati prosečne zarade u visini prosečne potrošačke korpe, što je jedan od zahteva sindikata. Mislim da je ovo svakako jedan pozitivan pomak unapred - rekao je Savić za Tanjug nakon današnjeg sastanka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Napominje da će plate plate biti povećane i zdravstvenim radnicima koji rade u socijalnoj zaštiti, ali i nemedicinskim radnicima od osam odsto.

 

 

Podseća da su plate zdravstvenim radnima od 2015. godine kumulativno povećane između 37,5 i 53 odsto što je, kako kaže, značajan pomak unapred, kao i da je ovo drugo povećanje plata u ovoj godini, da je jedno bilo u januaru ove godine, a da će naredno biti u novembru.

Savić kaže da su predstavnici sindikata sa ministrom zdravlja razgovarali i o uslovima rada, o ulaganju u opremu i infrastrukturu, prijemu novih kadrova, dodeli specijalizacjja za zdravstvene radnike, poboljšanju uslova stanovanja.

- Mislim da ćemo uskoro krenuti u rešavanje stambenih pitanja zdravstvenih radnika izgradnjom jeftinih stanova. Razgovarali smo i o primeni platnih razreda tokom naredne godine i vrednovanju rezultata rada, da konačno onaj ko radi više ima i veću platu - naglasio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading