Završeno Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu: Konkurencija bila jaka

Autor: Tanjug

Vesti

15.09.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je sinoć završeno Evropsko prvenstva u praktičnom streljaštvu (IPSC) na kome je učestvovalo 1.200 takmičara iz 54 zemlje.

Foto: MUP Srbije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je da je prvenstvo proteklo u najboljem redu, uz visoke standarde bezbednosti za sve učesnike i posetioce.

- Nakon pet dana takmičenja i borbe za svaku sekundu, za svaki ispaljeni metak i ostvareni bod, Evropsko prvenstvo u praktičnom streljaštvu se završava. Takmičenje je proteklo u međusobnom druženju i fer-plej atmosferi - rekao je Miličković, nakon čega je čestitao takmičarima i osvajačima medalja na postignutom uspehu.

Foto: MUP Srbije

Kako je saopštio MUP Srbije, Miličković je poručio da se Ministarstvo unutrašnjih poslova potrudilo da bude ljubazan domaćin ove sportske manifestacije u kojoj su, kako je istakao, takmičari stekli jedno novo sportsko iskustvo.


Na zatvaranju ovog sportskog događaja obratio se i komandant Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije Spasoje Vulević, koji je i predsednik Saveza za praktično streljaštvo Srbije.
Foto: MUP Srbije

On je istakao da je konkurencija na takmičenju bila izetno jaka.

- Trebalo je imati vrhunske rezultate da bi se osvojila medalja. Brzina, snaga i preciznost su osnovni moto IPSC - rekao je Vulević.

Predsednik svetske IPSC Federacije Vitalij Krušin je posebno zahvalio Vladi Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova na podršci i organizaciji ovakve sportske manifestacije.

Foto: MUP Srbije

- Želim da zahvalim Vladi Srbije, Ministarstvu untrašnjih poslova Srbije, kao i Gradu Beogradu na njihovoj podršci koju su pružili ovom sportu - istakao je Krušin i dodao da mu je bilo zadovoljstvo da vidi 1.200 takmičara iz 54 zemlje ovde u Srbiji koji su učestvovali na takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading