(VIDEO) Novo dno srpskog pravosuđa: Pogledajte kako laže predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević!

Autor:

Vesti

13.09.2019

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pisanja Srpskog telegrafa o skandaloznoj proslavi tužioca Stanislava Dukića na kojoj su zvanice bile iz kriminalnog miljea, predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević u emisiji na N1 iznela je netačne tvrdnje da nismo pozvali tužioce i pitali ih da li su znali da će ti kriminalci bili na proslavi!

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Dragana Boljević

Da Boljevićeva zlonamerno tvrdi da novinari nisu zvali tužioce dokaz je i strana iz štampanog izdanja Srpkog telegrafa, objavljenog 6. septembra, gde se vidi ne samo da smo zvali Dukića i Gorana Ilića, već smo objavili i Dukićevu izjavu u vezi sa celim slučajem, dok s druge strane, Ilić nije odgovorio na pitanja!

Foto: Srpski telegraf
Strana Srpskog telegrafa od 6. septembra, s pitanjima za tužioce Dukića i Ilića

Evo kako se besramno ponašala predsednica DSS

Na snimku iz emisije s televizije N1, između 18:35 i 19:15 minuta, možete da čujete kako se Boljevićeva propisno obrukala, napominjući da su osnovna pravila novinarstva nalagala da ti "novinari pozovu tužioce i pitaju da li su znali da će ti kriminalci bili na proslavi, ako su kriminalci".

- Morali su novinari da provere da li postoji subjektivna veza, neki odnos između tog tužioca i kriminalaca, da objasne zašto gađaju samo jednu ili dve osobe, a gde su ostale sudije i tužioci...Ta selekcija govori o zloj nameri - naglasila je Boljevićeva.

U svakom slučaju, treba razmisliti zbog čega Dragana Boljević masno laže i pokušava ozbiljno da obmane javnost i pored više nego očiglednih dokaza da su novinari Srpskog telegrafa profesionalno obavili svoj posao.

Da li bi nadležni organi sada trebalo da reaguju i utvrde po čijem nalogu i u čijem interesu Boljevićeva govori gomilu neistina i šta pokušava da postigne - da pritiska slobodne medije, ili pojedine novinare, ili da pomaže "bezbednosno interesantnim licima" da ostvaruju neke ciljeve koji se kose sa zakonskim i moralnim normama?

Evo šta piše u tekstu Srpskog telegrafa

U delovima teksta koji se u gornjoj fotografiji nalaze u crvenim okvirima (u dnu strane i u donjem desnom uglu), doslovce piše:

"Stanislav Dukić javio se našoj novinarki na telefon, ali je izbegao da direktno odgovori na većinu stvari. Na pitanje da li je na njegovom slavlju bio Zoran Vidaković, disciplinski tužilac DVT, i da li smatra da je to sukob interesa, odgovorio je kratko i nije želeo ništa dodatno da objašnjava:

- Da, bio je Zoran Vidaković, ali on nikada nije odlučivao o mom slučaju.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Kada smo ga pitali da li je tačno da su na njegovom rođendanu bili ljudi iz kriminalnog miljea, o čemu svedoče fotografije, nije želeo detaljnije da se izjašnjava niti je hteo da sasluša konkretna imena koja smo hteli da navedemo.

- Ne, koliko ja znam, na mom rođendanu nije bilo nikog od osoba povezanih sa kriminalnim miljeom - kazao je Dukić".

Goran Ilić nije odgovarao na pitanja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading