Evo s kim je slavio tužilac Dukić

Autor:

Vesti

11.09.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opravdanja prljavog tužioca pala su kao kula od karata. Stanislav Dukić, član Državnog veća tužilaca, slavio je 50. rođendan sa osobama koje su po nekoliko puta osuđivane za ozbiljna krivična dela, pokazuju podaci do kojih je iz kaznene evidencije došao Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Printskrin
DŽABE SE BRANI: Stanislav Dukić

Novopazarac Halil Emrović i njegov brat od strica Zamo su stari znanci policije i suda (preko Dukića, s kojim se druže očigledno iz tužilaštva) i višestruki povratnici u mnogobrojnim krivičnim delima, iako su to nemušto pokušali da demantuju.

Braća Emrović su već bezmalo 30 godina u više navrata dovođena pred lice pravde, ali su njihove kazne za počinjena veoma ozbiljna kriminalna dela bile praktično smešne, što navodi na zaključak da su Emrovići u pravosuđu Srbije oduvek imali debele veze. Sad je možda jasnije i preko koga...

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Halil Emrović: Nikad nismo osuđivani

Reagujući na pisanje Srpskog telegrafa, Halil Emrović poručio je da ni on ni njegov brat Zamo nisu osuđivani niti su bili osumnjičeni.

- Ni ja niti moj brat nikada nismo osuđivani ni po jednoj od tački koje ste naveli, niti smo ikada bili osumnjičeni po bilo kom osnovu, ali za vas tračevi imaju veću težinu od činjenica i to vam je predstavljalo osnov za naše blaćenje - stoji u demantiju Halila Emrovića.

Halil Emrović osuđivan je čak šest puta, dok se za još šest postupaka ne zna epilog. Primera radi, za počinjena krivična dela od 1992. do 2017. Emrović je kažnjen isključivo novčanim kaznama i tri puta uslovnom kaznom zatvora. Njemu se na teret u tom periodu stavljaju razna dela, poput falsifikovanja hartija od vrednosti, šverca oružja i ugrožavanja bezbednosti. O Halilu Emroviću i njegovim vezama sa trgovinom narkoticima pisali su u nekoliko navrata mediji u zemlji i regionu (između ostalih i NIN).

Golijan: Bio sam u Herceg Novom

Jedan od ljudi pominjanih u našim tekstovima, Dragan Golijan, poslao nam je dopis u kom tvrdi da nije prisustvovao Dukićevoj proslavi:

- U vreme za koje ste napisali da sam bio u hotelu "Šumadija" uopšte nisam bio u Beogradu, već sam bio na moru, u Herceg Novom. U Srbiju sam se vratio 7. septembra. Dakle, nisam mogao biti na tom rođendanu niti sam na njega pozvan. Takođe, ne poznajem nijedno lice o kojem ste pisali i nikada nisam čuo ni za koga od njih. Napisali ste neistine o mom sinu i meni, naveli ste i ime preduzeća koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i naneli ste mu štetu. Tako je dostavljač hrane obustavio isporuku zbog ugleda svoje firme. Vaše pisanje narušilo je ugled moje firme, moj, dvojice sinova i petoro unučadi. Protiv mene se ne vodi nikakav postupak, nikada do sada nisam osuđivan, kao i cela moja porodica.

Foto: Printskrin
JOŠ JEDAN DOKAZ: Dukić na otvaranju "Emrović raja" 8. maja 2018. godine

Sudeći po podacima u koje je uvid imao Srpski telegraf, Halilov brat Zamo još je veći kriminalac od njega, jer na duši ima i ubistvo, za koje je dobio neverovatnih devet meseci zatvora, jer je procenjeno da ga je počinio na mah. On je za 10 godina, od 1998. do 2008, počinio ukupno devet krivičnih dela po 17 osnova za presudu. Zamo Emrović je zbog nekih nepočinstava i robijao nekoliko godina, ali opet nedovoljno s obzirom na težinu dela, što ponovo ukazuje na to da su mu pravosudni organi bili više nego naklonjeni. Tako je za višestruko prenošenje oružja osuđen ukupno na nešto više od tri godine, dok je za nedozvoljenu proizvodnju opojnih droga dobio samo dve godine.

Ilić: Nikog od njih ne znam

Tužilac Goran Ilić poslao nam je, preko advokata, dopis sledeće sadržine:

- Osobe čije ste fotografije objavili na naslovnoj strani Srpskog telegrafa od 6. septembra i za koje ste u tekstu na stranama 2-3 naveli da su u pitanju "narko-dileri" sa kojima smo kolege iz Državnog veća tužilaca i ja proslavljali nikada u životu nisam upoznao, odnosno sa osobama sa fotografije nisam ostvario bilo kada bilo kakav lični ili profesionalni kontakt. Dakle, svako dovođenje mene u vezu sa njima je potpuna neistina, sračunata da se lično diskreditujem, zbog toga što javno iznosim kritičke stavove o stanju vladavine prava u Srbiji.

Podsetimo, nakon pisanja našeg lista o skandaloznoj Dukićevoj rođendanskoj proslavi u hotelu "Šumadija", Etički odbor Državnog veća tužilaca pokrenuo je postupak protiv Dukića i još troje njegovih kolega (Goran Ilić, Sandra Kulezić, Zoran Vidaković) i uputio ih na Disciplinsku komisiju, koja će o njima odlučivati.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading