ODLIČNI REZULTATI: Evo koliko je naplaćeno putarina na auto-putu Miloš Veliki za prvi pet dana

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

07.09.2019

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvih pet dana od početka naplate putarine novim autoputem "Miloš Veliki" prošla su 66.664 vozila i naplaćeno je 29.364.736 dinara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Ovo znači da država svakoga dana od putarina na ovom putu zarađuje oko šest miliona dinara ili 50.000 evra. Procena je da će se za godinu dana samo od putarina na "Milošu Velikom" u budžet Srbije sliti oko 18,25 miliona evra.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za Informer da su podaci o broju vozila na ovom autoputu najbolji dokaz koliko nam je bio potreban "Miloš Veliki" i koliko smo uspeli da rasteretimo Ibarsku magistralu.

 

 

- Građani su rekli svoje i ovo pokazuje koliko je bila ispravna naša odluka da se najviše novca ulaže u infrastrukturne projekte, ali i koliki je neuspeh onih koji su toliko kritikovali ovaj autoput. Novac od putarine svakako će biti uložen kako u nove projekte, tako i u održavanje ovog autoputa jer moramo da čuvamo ono što izgradimo. Da je Srbija saobraćajni centar regiona, pokazuje i podatak da je od početka godine do 1. septembra našim autoputevima prošlo 37,5 miliona automobila, što je za 1,2 miliona vozila više nego lane - kaže ministarka.

Rodić: Fenomenalan rezultat

Stručnjak Građevinske komore Srbije Goran Rodić kaže za naš list da će autoput u budućnosti donositi još više novca.

- Ovo je fenomenalan rezultat koji još jednom dokazuje da je najbolje i najpametnije ulagati u putnu infrastrukturu. Za svaki dinar koji smo uložili u autoputeve vratiće nam se dva. To je sada jedna fabrika koja pravi novac. Od tih para se neće samo popravljati autoputevi nego i magistrale, a biće korišćen i da se maksimalno ubrza izgradnja novih planiranih deonica. Uz to, pored putarina, naša zemlja će kroz poreze imati veliku korist i od svih objekata koji budu izgrađeni pored autoputa, kao što su pumpe, restorani i moteli - optimističan je Rodić.

 




 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading