Konačno pristojni uslovi za smeštaj duševno obolelih: Novo ruho doma u Starom Lecu

Autor:

Vesti

06.09.2019

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 50 korisnika Doma za duševno obolela lica "1.Oktobar" u Starom Lecu konačno su dobili pristojne uslove za smeštaj i boravak koji ispunjavaju sve standarde za ustanove tog tipa. Kompleks izgrađen pre skoro pola veka bio je u tako lošem stanju da je zbog bezbednosnih razloga iseljen još 2012. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Regionalna TV Banat Vršac
Doma za duševno obolela lica "1.Oktobar" u Starom Lecu

Sanacijom krova i spoljašnjih i unutrašnjih oštećenja, zgrada je sada dobila potpuno novi izgled. Ima dva dnevna boravka, namenski opremljena kupatila za osobe sa invaliditetom, muške i ženske sobe i individualni boravak.

Sve je opremljeno novim nameštajem na radost bolesnika koji su željno čekali povratak u prostor iz koga su morali da budu iseljeni.

Sekretarijat za socijalnu politiku opštine Plandište obezbedio je kompletnu opremu za dom, dok je Kancelarija za javna ulaganja obezbedila više od 44 miliona dinara za rekonstrukciju ovog objekta.

Sanacija drugog objekta u kome će biti smešteno 190 osoba planirana je za iduću godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Plandište

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading