VLASNIK "MBA RATKO MITROVIĆ": Reketaši iz Kurira i Saša Janković montiraju aferu "Slavija"!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na Trgu Slavija u Beogradu biće završeni pre roka, kao i mnogi drugi projekti kompanije "MBA Ratko Mitrović", poručuje za Srpski telegraf Branko Miljković, vlasnik ovog preduzeća, povodom napisa u listu Kurir da su radovi stali zbog neisplaćenih zarada i štrajka radnika.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Rok će biti ispoštovan: Branko Miljković

Radovi na Trgu Slavija u Beogradu biće završeni pre roka, kao i mnogi drugi projekti kompanije "MBA Ratko Mitrović", poručuje za Srpski telegraf Branko Miljković, vlasnik ovog preduzeća, povodom napisa u listu Kurir da su radovi stali zbog neisplaćenih zarada i štrajka radnika. Štrajka, objašnjava Miljković, nije bilo ni u jednom trenutku niti ima pomena o tome, a sve plate zaposlenima su uredno isplaćene. Iako vlasnik tvrdi da obustave rada nije bilo, brže-bolje tim povodom stigao je da se oglasi i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića.

BLATE GRADSKU VLAST

- Očigledno je da Kuriru i onima koji stoje iza ovog lista ne odgovara da najveći projekti u prestonici budu završeni u roku ili pre roka. Rok za rekonstrukciju Trga Slavija je kraj novembra, ali prema našim planovima i dosadašnjem zalaganju, radovi će biti gotovi već u oktobru. Apsolutno smo sigurni da neko, blateći našu firmu, želi da blati i gradsku vlast, s kojom, odgovorno kažem, nikada nismo imali bolju saradnju i urednije plaćanje. Voleli bismo da ovako odgovorno postupanje bude i na svim ostalim projektima u Srbiji - kaže Branko Miljković, vlasnik "MBA Ratko Mitrović".

"Apsolutno smo sigurni da neko, blateći našu firmu, želi da blati i gradsku vlast", Branko Miljković

On je, kao dokaz, redakciji Srpskog telegrafa priložio izvode iz banke po kojima se vidi da su radnicima isplaćene zarade za jul ove godine, kao i za oktobar, novembar i decembar 2012, za koje Kurir tvrdi da se navodno duguju zaposlenima. Da sve bude još gore, glavni sagovornik Kurira je čovek koji već četiri godine uopšte ne radi u kompaniji "MBA Ratko Mitrović".

RepublikaFoto: e-stock
Aleksandar Rodić

- Mile Čolić se neovlašćeno predstavlja kao predsednik sindikalne organizacije iako mu je radni odnos prestao još 2013. godine zbog kršenja radne discipline. Postoji velika mogućnost da su njegove izjave protiv kompanije posledica neke političke pozadine - navodi Miljković.

Da ne postoje nikakvi problemi u radu kompanije, potvrđuje i kontrola inspekcije Ministarstva za rad, kojom je 12. septembra utvrđeno da su zaposlenima uredno isplaćene sve zarade i doprinosi.

TUŽIĆEMO IH

- Na navedene optužbe i gnusne laži Kurira pokrenućemo tužbu i tražiti kompletnu naknadu štete za narušavanje ugleda našeg preduzeća. Pored laži o štrajku i neisplaćivanju zarada radnicima, nije tačna ni informacija da naše preduzeće radi na rekonstrukciji Brankovog mosta niti da radi na tunelu Straževica. Mislim da je krajnje licemerno da vlasnik novina koji državi duguje silan porez naziva lopovom mene, koji sam uvek uredno isplaćivao plate zaposlenima, a u Poreskoj upravi se naša kompanija pretplatila i trenutno imamo višak od 134.463.896 dinara na tom računu - dodaje Miljković. Inače, izborom "MBA Ratko Mitrović" na tenderu za rekonstrukciju Slavije grad je uštedeo 10 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading