Patrijarh je u pravim rukama, stanje mu je stabilizovano

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

04.09.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej je, u pravoj ustanovi, u pravim rukama lekarskog konzilijuma te ustanove koju vodi ugledni lekar, brigadni general profesor Dragan Dinčić, i njegovo zdravstveno stanje je stabilizovano, posle prijema prošlog četvtka ujutru, rečeno nam je u Patrijaršiji SPC.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Patrijarh Irinej

Najvažnije je da bude potpuno oporavljen i da na VMA ostane, naravno, dok konzilijum koji bdi o njemu ne odluči drugačije - kažu patrijarhovi saradnici.

Očekuju da će se poglavar SPC uskoro vratiti u Patrijaršiju SPC, uz podsećanje da njegovo bolovanje nije smetnja da obavlja redovne poslove, gotovo kao da je u svom radnom kabinetu.

Sve funkcioniše odlično i u Patrijašiji i kad je reč o Mitropoliji Beogradsko karlovačkoj za koju je zadužena njegova svetost.

Saradnici patrijarha Irineja smatraju da će, posle izlaska sa VMA, i sam, da povede više računa o svom zdravlju, "utoliko pre što je na svoja leđa prihvatao mnoge obaveze i nosio ih kao da je srednjih godina, a ne sa skoro 90 leta". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoi

04.09.2019 18:28

Molimo se za njegovo zdravlje.

saran

05.09.2019 04:57

Zapalio sam jutros jednu svecu za zdravlje Patrijarha.