NEVEROVATNO: Nišlije masovno uzimaju bolovanje da bi pekli paprike!

Autor: Agencije

Vesti

15.09.2017

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnicima s najnižom stručnom spremom isplati se da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju svoje privatne poslove, a plata ne može da im bude umanjena jer primaju minimalac

RepublikaFoto: Tanjug
Sve veći broj ljudi koji beže na bolovanje da bi pekli paprike

Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu i ove jeseni bori se se sa manjkom higijeničara i servirki zbog njihovog odlaska na bolovanje.

U vreme sezonskih poslova poput pripreme zimnice ili u jeku poljoprivrednih radova, oko 10 odsto zaposlenih s najnižom stručnom spremom je na bolovanju.

- Pokušali smo sve kako bi stali na put odlascima na bolovanje iz neopravdanih razloga. Kažnjavali smo, uveli vanredni nadzor i kontrole bolovanja - rekao je direktor te ustanove Zoran Radovanović.

On je istakao da nešto više od 300 zaposlenih obavlja poslove higijeničara i servirki. Prema njegovim rečima, radnicima s najnižom stručnom spremom isplati se da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju svoje privatne poslove, a plata ne može da im bude umanjena jer primaju minimalac.

Radovanović je rekao da odlasci na bolovanje zbog pečenja paprike ili rada na njivi "nisu fer" prema kolegama, ali predstavljaju i veliku muku za rukovodstvo KC Niš.

- Prema zakonu, do 30 dana bolovanja nemamo pravo da tražimo zamenu, a ima slučajeva da se neko vrati na posao posle 29 dana, radi dva dana i opet ode na bolovanje - kazao je Radovanović.

On je podsetio da u niškom Kliničkom centru radi 1.500 medicinskih sestara i 700 lekara, dok je više od 700 lica zaposleno u tehničko-ekonomskom i pravnom sektoru, čiji deo su i higijeničari i servirke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading