Linta o kamenovanju srpskih kuća kod Benkovca: Hrvatska vodi proustašku politiku

Autor: Tanjug

Vesti

03.09.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta uveren je da kamenovanje srpskih kuća u Biljanama Donjim kod Benkovca i svastika u reci Jadro kod Splita nisu incidenti već nastavak dobro organizovane kampanje ustaških snaga.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Miodrag Linta

Kako navodi u izjavi dostavljenoj medijima, kratkoročni cilj ustaških snaga čiji je jedan od čelnika pevač Marko Perković Tompson jeste da se proteraju preostali Srbi i završi proces otimanja srpske imovine i da se u potpunosti rehabilituju genocidna NDH i ustaški zločinci sa čelu sa Antom Pavelićem.

Linta smatra i da Vlada Hrvatske na čelu sa Andrejom Plenkovićem i predsednica Grabar Kitarović vode proustašku politiku dajući političku i logističku podršku ustaškim snagama u ostvarenju njihovih ciljeva.

 

 

On ističe da brojne činjenice pokazuju da Hrvatska sve više postaje faktor nemira i uzor nacističkim i fašističkim pokretima širom Evrope kako vlast pomaže rehabilitaicju nacifašizma.

- Sve se više potvrđuje teza da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska zemlja u kojoj se u praksi poštuju univerzalne vrednosti današnjeg sveta a to su ljudska prava, antifašizam i vladavina prava - kaže Linta, te napominje da je glavni razlog za to činjenica da se posle završetka Drugog svetskog rata hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i ustaškom prošlošću.

Linta smatra i da međunarodna zajednica, pre svega, SAD, Nemačka i Evropska unija, moraju da shvate da bez normalne i istinski demokratske Hrvatske nije moguć trajni mir i stabilnost u regionu zapadnog Balkana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

04.09.2019 11:00

Linta,te srpske kuće po selima ali i po gradovima su kamenovane i 1971 godine,samo su to srpski političari krili i zataškavali,pa šta sad očekijete od ustaša,med i mleko.Ne dok se ne pokažu zubi.