(FOTO) Oni su bili od početka do kraja: Ovo su pripadnici Gorske službe spasavanja koji su tragali za Aleksandrom Mijanovićem

Autor: Republika

Vesti

01.09.2019

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) Branislav Ćurćin, Aleksa Gluščević, Ognjen Trifunović, Aleksandar Stanković učestovali su u potrazi za Aleksandrom Sašom Mijanovićem, čije je beživotno telo pronađeno na Rtnju.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zajedno na zadatku: Branislav Ćurćin, Aleksa Gluščević, Ognjen Trifunović i Aleksandar Stanković

Ovi pripadnici GSS, njih četvorica, tragali su za nestalim Mijanovićem od 25. avgusta kada je prijavljen njegov nestanak, pa do samom kraja, kada je 26 sati kasnije pronađeno njegovo telo.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Podsetimo, kako je Republika.rs već pisala, Mijanović nije bio samo zaljubljenik u planinarenje, već se bavio i humanitarnim radom.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Kao veliki donator crkvi i manastirima dobio je orden Svetog Save trećeg reda u Prijepolju, u manastiru Mileševa.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Osim što je pomagao u izgradnji manastira i crkava, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, Mijanović je donirao sredstava i pomagao u izgradnji i škola za nezbrinutu decu, školskih sala po Novom Sadu, a svake godine je po jednog radnika iz firme skućavao.

Ostavio tri sina

Aleksandar je bio strastveni navijač crveno-belih, bio je u upravi džudo kluba "Crvena zvezda", pa ne čudi što su u potragu za njim bili uključene, osim Gorske službe, i "Delije".

Ovaj veliki čovek je iza sebe ostavio tri sina, mnogobrojne prijatelje i dela koja će mnogi pamtiti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading