Poslovi ne trpe bolovanje: Patrijarh Irinej radi i na VMA

Autor: novosti.rs

Vesti

01.09.2019

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh na VMA, kako je rečeno u krugu njegovih saradnika, potpisuje akta i druga dokumenta, daje instrukcije za rad, dobija redovno informacije o svim poslovima vezanim za redovni rad.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Patrijarh Irinej

Ne samo što nema ni pomisli da njegovu svetost, patrijarha Irineja, neko zamenjuje dok je na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beograu srpskog, već on, i u bolnici obavlja redovne poslove poglavara SPC mitropolita Beogradsko-karlovačkog.

Patrijarh na VMA, kako nam je rečeno u krugu njegovih saradnika, potpisuje akta i druga dokumenta, daje instrukcije za rad, dobija redovno informacije o svim poslovima vezanim za redovni rad.

- Patrijarha je nekoliko dana mučila visoka temperatura, koja ga je jako iscrpela, ali se, sada, stanje stabilizovalo i oseća se neuporedivo bolje nego u četvrtak, kada je primljen na VMA i u prethodna dva dana pre nego što je došao u tu zdravstvenu ustanovu u koju, kao i osoblje, ima veliko poverenje.

Na VMA lekari i drugo osoblje neumorno i posvećeno bdiju nad njegovim zdravljem, kako bi mu bilo što bolje i kako bi se, oporavljen, što pre, vratio redovnim poslovima u Patrijaršiju. Već od ponedeljka moglo bi da bude izvesno kada bi patrijarh mogao da se vrati u Patrijaršiju na kućni oporavak.

Patrijarh Irinej je, kako kažu njegovi bliski saradnici, pun energije, elana i živosti psihičke i fizičke, ali se, ipak, premorio, nije se odmarao posle dugih putovanja i dugih i teških obaveza. Znao je da služi satima liturgiju a da, recimo, posle toga uđe u klimatizovanu prostoriju "kao da ima četrdeset, a ne 90 godina". Očito, sada će dobiti od lekara savete šta sve treba da čini, kako se ne bi ponovo našao u sličnoj situaciji, s obzirom da je u drugom pogledu, s obzirom na godine, u dobrom stanju.

Kako se saznaje, njegova svetost jedva čeka da se potpuno oporavi, jer želi da ispuni sve obaveze koje ga očekuju, a iscpljenost i tegobe koje je imao, ni u kom slučaju i nikako ga, ni u jednom trenutku nisu zabrinule.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading