Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja: CarGo omogućio veću bezbednost osobama sa invaliditetom

Autor:

Vesti

30.08.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Komiteta za bezbednost saorabaćaja dr Milan Vujanić rekao je da je zahvaljujući Udruženju građana "CarGo" i kompaniji CarGo Technologies napokon organizovan bezbedan i komforan prevoz osoba sa invaliditetom u Beogradu i u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
CarGo pomaže ljudima sa invaliditetom

Vujanić, koji je i profesor saobraćajnog fakulteta, rekao je da do sada u Srbiji nisu bili korišćeni posebno konstruisani i prilagođeni kombiji za osobe sa invaliditetom.

- Humani ljudi su uočili tu potrebu i nabavili specijalna kombi vozila opremljena vazdušnim jastucima, hidrauličnim sistemima za spuštanje karoserije na potrebnu visinu. Neobično važna karakteristika ovih vozila je da pored ugrađenih rampi i spuštanja karoserije radi lakog ulaska u vozilo osobama sa invaliditetom, ova vozila su opremljena i posebno prilagođenim bezbednosnim pojasevima za fiksiranje kolica i putnika, što omogućava do sada najveću bezbednost osobama sa invaliditetom - rekao je profesor Vujanić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vozila za osobe sa posebnim potrebama

Ova kombi vozila su uvezena iz Švedske u saradnji sa kompanijom "Fast Lejn", koja je lider u prevozu osoba sa invaliditetom u Švedskoj, a na osnovu ispitivanja, vozila su dobila uverenje da ispunjavaju uslove propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, od naše Agencije za bezbednost saobraćaja.  

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da očekuje da se Uprava grada Beograda, kroz Sekretarijat za saobraćaj i druge službe, uključi i da svoj doprinos ovom humanom potezu CarGo-a.

- Moguće je ovu aktivnost podržati i unaprediti omogućavanjem da ova vozila koriste žute trake i različita stajališta. A verujem da posebnu podršku mogu da daju pojedinci i firme, kako bi ionako mala nadoknada u budućnosti mogla da se spušta sve do granice besplatnog prevoza za osobe sa invaliditetom - rekao je Vujanić i zaključio da bi za osobe sa invaliditetom bilo najbolje da CarGo ne ostane usamljen, već da dobije podršku vladinih, nevladinih i humanitarnih institucija i organizacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading