BROJ TURISTA U BELOJ CRKVI POVEĆAN DESET PUTA U ODNOSU NA PRETHODNU GODINU

Autor: Republika

Vesti

23.08.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Glavnom jezeru kao na Azurnoj obali.

RepublikaFoto: belacrkva.org
Glavno jezero

Sedam veštačkih jezera nastalih vađenjem šljunka danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju Bele Crkve. Za kupanje se koriste četiri jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko i Šljunkara. Glavno jezero ima šljunkovitu plažu dugu 80 metara gde se može uživati i u noćnom kupanju, pecanju i sportskim igrama.

Turisti, posebno porodice sa decom, vole ovo jezero jer je voda plitka i bistra. Oni koji planiraju duži boravak na raspolaganju su im vile i apartmani od dve do četiri zvezdice i registrovani auto-kamp. Tu su i mnogi ugostiteljski objekti koji nude razne specijalitete od kojih se posebno izdvajaju riblji.

Na Glavnom jezeru postoji uređena plaža sa tuševima, dečja, osvetljeno plivalište sa skakaonicom, jedrilički klub i plivalište, a voda je prozirno zelena i stičete utisak kao da ste na Azurnoj obali.

Prema podacima Turističke organizacije, ove godine je broj turista povećan deset puta više nego prethodne godine, a najviše ih dolazi iz Rumunije koja je udaljena samo desetak kilometara od Bele Crkve. Veliki broj posetilaca dolazi i iz susednih opština Kovina, Pančeva, Vršca, a najviše iz Beograda.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Bela Crkva

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading