(VIDEO) BRUKA u Čačku! Otpad od zaklanih svinja bacili u kontejner u parku

Autor: Morava.info, Republika

Vesti

19.08.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj građana koji životinjski otpad bacaju u kontejner zabeležen je u Čačku i to u Spomen parku koji je omiljeno izletište građana tog grada.

RepublikaFoto: youtube.com/ Komunalac Čačak
Trenutak kada dvojica nesavesnih građanja baca otpad

Komunalna policija u Čačku postavila je kamere kako bi otkrila građane koji nesavesno odlažu otpad i prljaju grad.

Danas su uhvaćena dvojica muškaraca koji su otpad od klanja svinja bacili u kontejner.

– U prilici smo da svedočimo i jednom pravom prekršaju sa predumišljajem. Dakle ne radi se o neznanju, vandalskom ili bahatom ponašanju, već jednom vrlo svesnom kršenju zakona. Lokacija je Spomen park, nekako zgodna za iživljavanje pojedinaca, u ovom slučaju naš sugrađanin je, apsolutno svestan da krši zakon, u kontejner ubacio otpad životinjskog porekla - rekli su u JKP Komunalac u Čačku.

Dodaje se da su ti građani bili svesni da krše zakon.

- Da je svestan da čini prekršaj govori činjenica da je sadržaj otpada pokušao da sakrije prebacivanjem parčeta katrona iznad, znači upoznat sa položajem kamere videonadzora. Na konstataciju komunalnog policajca da je uhvaćen da delu, branio se kako ovaj nema dokaz, jer navodno sadržaj bačenog otpada se ne vidi na snimku. Na ovakvo flagrantno kršenja zakona, moramo svi reagovati, javno osuditi i žestoko sankcionisati, na kraju sve učiniti da ovakvi postupci budu što ređi. Napominjemo da je odlaganje otpada životinjskog porekla regulisano pozitivnim zakonskim propisima – navode u JKP Komunalac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

19.08.2019 18:35

Vaspitanje na nivou,jer uzor su im verovatno Ilić i Obradović.