Ispovest policajaca koji su devojčicu (9) spasili sigurne smrti

Autor: Blic, Republika

Vesti

17.08.2019

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o saobraćajnim policajcima koji su na auto-putu Niš-Beograd, na deonici između Umčara i Malog Požarevca, uočili čoveka kako drži dete u naručju i pokušava da ga osvesti, a zatim organizovali pravu filmsku akciju spasavanja, postala je hit dana u medijima i na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: facebook.com/Vladan Putin Nikolić
Policajac Vladan Nikolić

A kako je sve izgledalo na terenu, i kako je spasena devetogodišnja E. J. saznali smo od glavnih junaka ove priče, policajaca Aleksandra Milenkovića (36) i Vladana Nikolića (37).

- Sve se desilo juče oko 14 časova. Stajali smo na auto-putu Beograd-Niš i sa radarom merili brzinu vozila kada smo videli kombi kako se zaustavlja, a vozač nam je rekao da na putu stoji muškarac i pokušava da zaustavi automobile. Nakon toga zaustavilo se još jedno putničko vozilo iz kojeg su nam dodali da dotični muškarac u naručju drži dete - prisećaju se Aleksandar i Vladan.

Sve se odigralo munjevitom brzinom

- Iz njihove reakcije mogli smo da naslutimo da se radi o nečemu baš ozbiljnom, svi su bili potreseni, te smo se bez razmišljanja uputili ka naznačenom mestu. To se sve dešavalo u traci iz kog su nama vozila dolazila u susret, a mi smo golim okom, na nekih 400-500 metara, mogli da primetimo da se zaista nesto ozbiljno dešava. Upalili smo rotaciju i krenuli zaustavnom trakom, ablendovali smo vozilima koja su išla svojim smerom kako bi videli da se dešava nešto vanredno i da ne bi prelazila u zaustavnu traku kojom smo se mi kretali.

Čestitke stižu sa svih strana

- Čestitao nam je i načelnik, rekao da smo spasili dete sigurne smrti, kao i da su sekunde odlučivale o životu - dodaju ovi skromni heroji.

A na pitanje da li su imali ranije slične situacije, Aleksandar jasno odgovara:

- Samo želim da sve prošle loše situacije zaboravim i idem uvek napred!

Scena koju su zatekli bila je veoma potresna

- Kada smo stigli videli smo oca kako drži dete u naručju, dok mu je glavu pridržavao laktom da ne bi padala, jer je bilo u nesvesti. Majka mu je sve vreme držala jezik kako se dete ne bi ugušilo. Odmah smo im rekli da uđu u naše vozilo i krenuli za Beograd. Inače, pored auta su bili i brat i sestra koji su krenuli svojim vozilom za nama. Kolega Vladan je vozio, a ja sam komunicirao sa hitnim službama gde je najbolje mesto da se zaustavimo, odnosno gde da prevezemo dete - priseća se Aleksandar Milenković.

U jednom trenutku u razgovor se uključio i načelnik Saobraćajne policije Dragan Bogosavac i rekao im da idu ka najbližoj Hitnoj pomoći, ali i da vode računa jer sa sobom voze još jednu porodicu. Krenuli su auto-putem, a negde kod "Lastine" stanice dete je preuzela Hitna pomoć i prevezla ga u Tiršovu.

- Sve vreme u kolima nisam znao ni da li je devojčica živa, samo sam u par navrata video njegove kontrakcije i uplašio sam se da nije izdahnulo. Međutim, kada je Hitna pomoć naišla oni su ga probudili, tačnije osvestili na trenutak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading