(FOTO) Ovako će izgledati novi Klinički centar Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

16.08.2019

08:18 >> 09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije, predstoji rekonstrukcija postojeće kule, da se uradi fasada na obe zgrade, unutršnji radovi, postavljanje instalacija, opremanje.

RepublikaFoto: Promo
Nova zgrada KCS

Planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS je 6. avgust 2021. godine.

Nova zgrada ima 12 spratova, grubi građevinski radovi urađeni su 2,5 meseci pre roka, a radnike koji su angažovani na gradilištu danas je posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenziovne nege, odeljenje za angiografiju, odeljenje nuklearne medicine, laboratorija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Predstoje radovi na fasadi, postavljanje instalacija - vodovod i kanalizacija, elektro i mašinske instalacije.

Ministar zdravlja je nakon razgovora sa radnicima rekao da je njihov jedini zahtev bio da ne ostanu bez posla i da se odmah nastavi sa radovima na drugoj fazi.

- Niko neće ostati bez posla, svi će nastaviti da rade na fazi B i na ostalim fazama - rekao je Lončar i dodao da su na rekonstrukciji KCS angažovani radnici iz Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Ministar kaže da je sa izvođačem radova dogovoreno da se do zime ugrade prozori i vrata, kako bi tokom zime mogli da se rade unutrašnji radovi.

On je podsetio da je završen KC Niš, ali i da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji KC Vojvodina i KC Kragujevac.

- To je nova dimenzija Srbije. Obećali smo to građanima Srbije, ljudima koji rade u zdravstvu, pacijentima i to ostvarujemo. Imaćemo potpuno nova četiri klinička centra - naglasio je ministar.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Po starom srpskom običaju za završetak grubih građevinskih radova pripremljen je i ručak za radnike - vojnički pasulj, a oni su ministra darivali košuljom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

16.08.2019 17:26

Lepo i pohvalno,i kamo sreće da ih bude što više jer ovaj napaćeni narod to zaslužuje.