Korak po korak: Uvek sa decom

Autor:

Vesti

15.08.2019

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijatelja udruženja "Uvek sa decom", Ivan Mladenović iz Šida, želi da posveti svoj put do Svete gore "Korak po korak Uvek sa decom" deci koja se leče od raka na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu, promovišući humanitarni SMS 7175 ovog udruženja.

Foto: Promo foto
Ivan Mladenović spreman za još jedan podvig

Osvrćući se na svoje ranije delovanje, a pričajući i o predstojećem podvigu, Ivan kaže:

- Još dok sam bio u Kini i vozio zadnje kilometre biciklom na putu od Šida do Pekinga, imao sam neki okvirni plan, šta je sledeće što bih mogao da uradim. Kako opet na neki način pomeriti granice sopstvenih mogućnosti.

- Pešačenje mi nikad nije predstavljalo problem. Mogao sam bez neke velike muke i pripreme prepešačiti i po 20-ak kilometara. Najveći problem mi je bio, kako pronaći adekvatne saputnike.

- Kao što je bio i put do Pekinga, ovo moje svojevrsno hodočašće, biće posvećeno deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

- Zajedno sa kolegama iz udruženja građana "VeloArt" Sombor, koji će mi davati logističku podršku, i udruženjem "Uvek sa decom" iz Beograda, tokom svog puta, pri susretu sa ljudima, širiću svest o teškoćama i problemima sa kojima se naši mali a veliki heroji susreći u borbi koju vode protiv opake bolesti.

- Animiraću ljude da uplate donaciju udruženju "Uvek sa decom" ili pak pošalju SMS sa tekstom 7175 na broj 7175 i sa simboličnih 100 dinara pomognu da se deci olakšaju dani koje provode na lečenju.

- Rođendan predstavlja poseban dan kada svako dete želi da ga provede na najlepši način, a članovi udruženja "Uvek sa decom" se trude da im to omoguće.

- Na odeljenju se leče deca uzrasta od novorođenčadi do 18 godina što zahteva raznolikost u sadržaju svakog poklona i prilagođenost uzrastu. Tako pažljivo birani pokloni iznenade decu i njihove roditelje što im šalje poruku da nisu sami i zaboravljeni u svojoj borbi.

Start: Šid, subota 17. 8. 2019. godine u 11 časova

Cilj: Manastir Hilandar, subota 14. 9. 2019. godine

Ruta: Šid - S. Mitrovica - Šabac - Koceljeva - Valjevo - Ljig - G. Milanovac - Kragujevac - Trstenik - Kruševac - Niš - Leskovac - Surdulica - Vranje - Kumanovo - Skoplje - Veles - Štip- Strumica - Gevgelija - Metalikos - Solun - Poligiros - Nea roda - Uranopolis

- Po karti, nekih 1.060 km - zaključio je na kraju Mladenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading