Stručnjaci upozoravaju da je potreban oprez tokom vožnje jer lako možete postati ubica ili žrtva

Autor: RTS, Republika

Vesti

09.08.2019

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog leta, samo u julu, u saobraćajnim nesrećama na našim putevima poginule su 63 osobe. Ionako crnu statistiku dodatno je pogoršao današnji dan – samo na Ibarskoj magistrali u dva udesa petoro poginulih.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Arsov

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov ukazuje da je jedan od najvećih uzroka nesreća leti to što je protok saobraćaja mnogo veći, a građani mobilniji.

Ostali razlozi su, kaže, umor, brzina, neustupanje prvenstva prolaza, alkohol.

Od ponedeljka će na terotiriji EU, ali i u Srbiji, biti pojačana kontrola brzine kretanja. Te akcije, navodi Arsov, nažalost daju kratkoročne rezultate.

Jedini način da se podigne svest o poštovanju saobraćajnih propisa jeste da se, ukazuje, vode kampanje o bezbednosti saobraćaja.

Vučić: Ovog leta platili smo ogromnu cenu

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, danas tokom posete izgradnji vijadukta u Čortanovcima, osvrnuo se na probleme u saobraćaju i upozorio ljude da voze pažljivo.

- Molim vas ljudi da ne vozite brzo jer smo ovog leta platali ogromnu cenu zbog brze vožnje - izjavio je Aleksandar Vučić.

- Celo društvo mora da se uključi i sve društveno odgovorne organizacije. Pozvali smo Agenciju za bezbednost saobraćaja da medijima dostavi spotove. Kad treba da se emituju spotovi, oni (mediji) traže da se to naplati. Pozivam ih da ih emituju bez naknade jer mora da se smanji broj stradalih - istakao je Arsov.

Dodaje da leti za volanom ima i dosta mladih vozača, koji nisu dovoljno iskusni. Zbog toga je izmenjena odredba i probna vozačka važiće do 21. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/TV KCNZ
Auto nakon saobraćajne nesreće kod Šapca gde su stradale četiri mlade osobe

- Nažalost, i mladi a i roditelji nisu svesni. Svaki dan dobijamo puno pisama da deca polože ispit pre nego što se uvede novi sistem. Ni roditelji ni deca ne shvataju koliko je važna probna dozvola - istakao je Arsov.

Danas je crni bilans na putevima Srbije. Kod skretanja za Bogovađu na Ibarskoj magistrali, poginulo je četvoro mladih u direktnom sudaru BMV-a i "dačije". Rano jutros takođe na Ibarskoj desila se još jedna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading