STEFANOVIĆ: Kina nam unapredila video nadzor!

Autor: Tanjug

Vesti

11.09.2017

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio danas, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Kine i sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove Mengom Đijendžuom, da će Srbija i Kina produbiti saradnju u oblasti bezbednosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Pojačao saradnju sa Kinom: Nebojša Stefanović

Stefanović je rekao novinarima, u Plati Srbija, da je sa Mengom razgovarao o važzim ptianjima - borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, i kako iskoristiti nove i savremene tehnologije kako bi bili efikasniji u ovoj borbi.

On je rekao da je MUP započeo saradnju sa kineskom kompanijom "Huavej" i da ćemo kroz sistem kamera imati bolju kontrolu saobraćaja i efikasnije sprečavanje krivičnih dela.

Stefanović kaže da je bilo reči o saradnji u suprostavljanju terorizmu i estremizmu.

On je zahvalio Mengu na ponudi da kineski instruktori dođu u Srbiji, kao i da naši ljudi idu u Kinu na obuku.

 - Zahvalni smo Kini na pricipijelnom stavu da ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Taj stav je i danas potvrđen - naveo je Stefanović.

Meng je rekao da su dogovorili na sastanku da će Srbija i Kina preuzeti jake mere u suzbijanju organizovanog i prekograničnog kriminala.

- Takođe, spremni smo da pružamo još više olakšice za razmenu naših građana. Terorizam je neprijatelj celom svetu i zajedno ćemo se suprotstaviti terorizmu - naveo je Meng.

On je istakao da će u okviru strateškog partnerstva Srije i Kine organi sprovođenja zakona i bezbednosti dve zemlje dalje jačati međusobnu saradnju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading