Zar je dotle došlo: Hoće da izbace na ulicu sveštenika sa šestoro dece?!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

07.08.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava drama odvijala se danas u naselju Gaj u Barajevu gde su prinudni izvršitelji došli da isele omiljenog lokalnog sveštenika Vida Milića i njegovu osmočlanu porodicu (četiri ćerke i dva sina)!

RepublikaFoto: pixabay.com
I posle svega veruje u državu, pravdu i gospoda...

Ispred zgrade se od ranih jutarnjih časova nalazilo desetak pripadnika policije, ali i više desetina komšija koji su pružali podršku Milićima, s obzirom da bi slična sudbina uskoro i njih mogla da zadesi.

Kako saznajemo, njima preti prinudno iseljenje, bez obzira što su stanove u potpunosti isplatili, zbog dugova firme koja im je izgradila stambene objekte.

- U četvrtak nas je policija obavestila da bi danas trebalo da dođe prinudni izvršitelj. Ništa nisu pomogla naša objašnjenja da se u sudu u Mladenovcu vodi postupak o ovom slučaju - započeo je priču otac Vido Milić za "Krov nad glavom".

Kako kaže, sve je urađeno potpuno legalno.

- Mi smo naš stan kupili i otplatili u potpunosti. Zgrada nije bila uknjižena od strane investitora, pa ni mi prilikom kupovine stanova nismo mogli da ih registrujemo u Katastru.

Međutim, to nisu bile sve muke...

RepublikaFoto: pixabay.com
Zgrada nije bila uknjižena...

- Niko nije došao ni da izvrši procenu stana, da kada se jednom završi spor bude poznato koliko će iznositi obeštećenje. Nisu nas obavestili ni o nameri da prodaju stan na licitaciji. A mi smo hteli da izađemo i da ga ponovo kupimo, da izlicitiramo traženu cenu i onda čekamo da na sudu dobijemo obeštećenje - kaže Milić.

Kako dodaje, i posle svega "veruje u državu, pravdu i gospoda".

- Ista sudbina čeka i ostalih 26 porodica u ovoj zgradi. To su uglavnom bivši podstanari koji su živeli u Beogradu, ali su zbog povoljnih uslova kupili stanove u Barajevu. Ove zgrade su građene od 2010. do 2013. godine, a firma koja ih je gradila prodata je u martu 2016. za 500 evra - tvrdi otac Milić.

Posle nekoliko sati "natezanja", prinudno iseljenje je otkazano, pa su drugim obavezama otišli kako policajci, tako i prinudi izvršitelji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading