Život iznad svega: Američka krv u srpskim venama

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.08.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i predstavnici te ambasade donirali su danas krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije.

RepublikaFoto: instagram.com/denisibi
Denis Ibisbegović

Politički savetnik u ambasadi Denis Ibisbegović je okačio na svoj instagram profil fotografije iz Zavoda i svojim primerom pozvao građane da se odvaže na ovaj korak.

Skot, kome je ovo šesti put da je u Srbiji donirao krv, rekao je novinarima da se sa saradanicima odazvao apelu Instituta, budući da su tokom leta smanjene rezerve krvi.

- Naša Ambasada obično organizuje kampanju dobrovoljnog davanja krvi 11. septembra u znak sećanja na sve žrtve terorističkog napada na SAD koji se dogodio tog dana 2001. godine, ali kada smo čuli apel Instituta, odlučili smo da i danas damo krv - rekao je Skot.

RepublikaFoto: instagram.com/denisibi
Kajl Skot (levo), Denis Ibisbegović (u sredini)

On je sve građane Srbije pozvao da se odazovu apelu i daju krv, jer, kako je rekao, to ne boli, ali može nekome da spasi život.

Skot je naveo je da je dobrovoljno davanje krvi u njegovoj porodici tradicija i dodao da mu je ovo već šesti put da je u Srbiji dobrovoljno dao krv, a da je to, kaže, tokom života učinio više od 20 puta.

Osim što su odgovorili na apel Insituta i dobroboljno dali krv, ambasada SAD pozvala je i druge ambasade da to učine, a kako je rečeno, odazvali su se službenici ambasade Izraela, Italije, Nemačke, Slovenije, Misije OEBS-a...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading