Pomozimo dečaku da se izbori sa karcinomom! Srpski lekari više ne mogu da pomognu Radetu, ali nade ima u Londonu

Autor:

Vesti

06.08.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade Peurača iz Sombora pre pet meseci je oboleo od karcinoma pankreasa. U našoj zemlji više ne mogu da mu pomognu, iz tog razloga sledeće sedmice putuje u London. Za to je potrebno mnogo novca, pa se pozivaju humani ljudi da pomognu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pomozimo da Rade ozdravi

- Naše malo Radetu će značiti mnogo! Očekujemo uskoro i SMS za pomoć Radetu, dotle koliko god smo u mogućnosti da uplatimo na račun oca Radeta i majke Deve Peruače, objavljeno je u javnoj grupi na Fejsbuku "Za Radeta do Londona!!!", koja je napravljena kako bi se pomoglo mališanu.

Pozivamo naše čitaoce da se uključe u humanitarnu akciju za desetogodišnjeg Radeta. Instrukcije za uplate su na kraju teksta.

Rade, koji je učenik četvrtog razreda OŠ "Ivo Lola Ribar" ima 10 godina i pre pet meseci je oboleo od karcinoma pankreasa. Za to vreme mališan leži u bolnici u Novom Sadu. Lekari su uspostavili tri različite dijagnoze, od kojih je poslednja tumor pankreasa sa karcinomom na trbušnoj maramici.

Računi za uplatu za Radeta Peuraču:

Račun oca - Predrag Peurača

VII Vojvođanske udarne brigade 22, Sombor

340-32620329-12 Erste banka 

Majka Deva Peurača

VII Vojvođanske udarne brigade 22, Sombor

160-5800101559690-46 Banka Intesa 

Za uplate iz inostranstva:

IBAN: RS35340000003262032912

SWIFT: GIBARS22

Kako je Radetova mama izjavila, lekari u Srbiji više ne mogu da pomognu, jer smatraju da Rade neće dobiti ovu bitku.

Za ovih pet meseci Rade je imao četiri hemioterapije, ali naši doktori su tu stali, pa je porodica potražila pomoć u inostranstvu. Sledeće nedelje bi trebalo da krenu za London, jer su tamošnji lekari pregledali njegovu istoriju bolesti i roditeljima rekli da dođu.

- Nastavljamo borbu za svoje dete, jer kao roditelji ne možemo i nećemo da dozvolimo da naše dete izgubi bitku - kaže majka Deva Peurača.

Mališan Rade Peurača se raduje na vest da će dobiti sestricu. Pomozimo ovoj porodici da prebrodi težak period i da Rade dočeka sa radošću novog člana porodice.

U bitku za izlečenje mališana su se uključili i njegovi drugari, koji su danas prikupljali novčana sredstva na Dečijoj pijaci u Somboru. Akcija je kratko trajala zbog kiše, a Uprava Dečije pijace u Somboru je odlučila da sva novčana sredstva od naplate pijačarine u subotu 10.8. donira u humanitarne svrhe za izlečenje, kako su naveli "njihovog stalnog prodavca na pijaci".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading