HIT OGLAS: Dajem 30.000 evra onom ko mi dojavi za oteto zlato!

Autor:

Vesti

11.09.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Molimo da se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju o pljački veće količine zlata koja se dogodila pre četiri godine, kada je opljačkan sin vlasnika zlatare 'Dok' u Ulici Vojislava Ilića 141j."

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Lopovi ga ojadili: Zlatar Nenad Nikolić

Ovim nesvakidašnjim oglasom zlatar Nenad Nikolić iz Beograda i dalje pokušava da otkrije aktere filmske pljačke njegove radnje iako su od tada prošle godine. Onog koji da neku upotrebljivu informaciju Nikolić je spreman da pošteno nagradi sa čak 30.000 evra.

PRETILI HEKLERIMA

Dvojica napadača naoružanih heklerima 2013. godine sačekala su njegovog sina na izlasku iz objekta u kom se topi zlato i odnela deset zlatnih poluga.

- To je bilo pretopljeno zlato spremno za izvoz u Tursku. Sina su predveče presreli ispred radionice i uperili oružje u njega. Vrednost ukradenog zlata je u to vreme bila oko 300.000 evra, a nisam dobio ni dinar obeštećenja jer osiguranje pokriva samo transport od aviona do kupca. Sin je tada imao samo 27 godina, to mu je veoma teško palo i od tada izbegava da se bavi ovim poslom - kaže Nikolić.

Dodatna nesreća je što sam objekat nije bio pokriven kamerama da ne bismo privlačili pažnju da se u njemu topi zlato.

300.000 evra je vrednost ukradenog zlata

- Uzeo sam snimak od komšije, ali on je dosta mutan. Videlo se, međutim, da su dan pre toga vežbali kako će izvesti pljačku, kao i da je jedan od njih ostavio otiske na automobilu, ali policija do danas nije uspela da otkrije počinioce - objašnjava Nenad.

POMOGAO INSAJDER

On veruje da je reč o profesionalcima, ali i da su imali insajdera.

- Posumnjao sam na pojedince, ali ne mogu nikoga da optužim. Sve ove godine me to kopka, ne da mi mira. Svestan sam da nikad neću dobiti to nazad, ali, jednostavno, takav sam čovek i volim da isteram stvari do kraja. Još se nadam da će se neko javiti, zato i dajem oglase - iskren je naš sagovornik.

Kako napominje, dosada je imao svega dva poziva, ali nijedan nije bio uverljiv.

- Zvali su ljudi, jedan čovek iz Čačka tražio je da odem tamo, ali se ispostavilo da nema informaciju. Možda su mislili da me zloupotrebe, ali ja sam ozbiljan čovek i ovo tako i shvatam - zaključuje Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading