OPREZ! U ovim pančevačkim ulicama se nalaze komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila

Autor: 013info.rs

Vesti

31.07.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su na pet lokacija u Pančevu i okolini i to u Valjevskoj ulici, Tamiškom ritu, na Starom Tamišu, u Glogonju i u Ivanovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Uzorci su uzimani 21. i 22. jula, a komaraca iznad kritične vrednosti ima kod Brodoremonta, Staklare, u Vojlovici, kod Nadela i na Kudeljarskom nasipu u Pančevu, zatim u Ivanovu, Dolovu, Jabuci, Glogonju i na Kačarevačkoj farmi.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u svom izveštaju objašnjava da je „visoka brojnost kućnih komaraca koja se i dalje održava na više lokacija, a na kojima nema kanala pogodnih za razvoj komaraca, je posledica postojanja mikrožarišta na tim lokacijama (septičke jame, burići za zalivanje bašti i drugo)”.

Takođe, s obzirom na to da su kućni komarci nosioci virusa Zapadnog Nila Zavod preporučuje tretman svih mikrožarišta kao i tretman lokacija pozitivnih na prisustvo virusa Zapadnog Nila.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Istrebljivač dezinsekcija

03.08.2019 12:08

Kada su došli u Pančevo sigurno su već i u Beogradu i svuda po Srbiji. KOmarcima treba vrlo malo da se prebace sa jednog mesta na drugo. Potrebno je preispitati dosegašnje mere borbe protiv njih, prskanja moraju da budu češća i sa jačim insekticidima