Ode Lazanski u ambasadore! Evo šta je "Zdravko Čolić jugoslovenskog novinarstva" poručio u poslednjem intervjuu!

Autor: politika.rs, Republika

Vesti

29.07.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, koji će ubrzo stupiti na funkciju srpskog ambasadora u Rusiji, pre odlaska u Moskvu dao je intervju za list "Politika" u kome se prisetio početka svoje novinarske karijere, velikih intervjua koje je radio sa svetskim moćnicima uključujući i intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. "Zdravko Čolić jugoslovenskog novinarstva", kako je Lazanskog okarakterisao novinar Aleksandar Apostolovski, odgovorio je na pitanje i da li je jugonostalgičar ili srpski nacionalista, kao i da li je definitivno rekao zbogom novinarstvu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Miroslav Lazanski

- Nedostojaće mi kolumna u politici, to je nešto što me ispunjava zadovoljstvom. Ako novinar nema taj osećaj, da vidi svoj tekst i da bude zadovoljan kad ga je napisao, kad vidi svoje ime i prezime, onda taj novinar treba da menja profesiju. Meni je još najveće zadovoljstvo kada napišem dobar tekst, kada vidim da ima odjeka - rekao je Lazanski odgovarajući na pitanje da li "će ga svrbeti prsti" kad ode za ambasadora.

Objašnjavajući kako je dobio intervju sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, ali i predsednikom Sirije Bašarom al Asadom, Lazanski nije krio "tajni recept" koji je doveo do tih uspeha.

- Jednostavno je, tražiš ih. Moraš biti uporan, kao u ljubavi. Ne pobeđuju najlepši i najbogatiji, nego najuporniji - rekao je Lazanski.

 

 

Kada je reč o utisku koji postoji u delu javnosti koji Lazanskog percipira kao srpskog nacionalistu, budući ambasador poručuje:

- Ne mogu biti srpski nacionalista, a otac čist Slovenac. Istina, otac i cela porodica mi je bila projugoslovenski orijentisana, kao i moja novinarska karijera - odgovrio je Lazanski.

Upitan da li je to što je kao vanstranačka ličnost podržao Aleksandra Vučića i postao narodni poslanik uticalo na njegovo pisanje, on je odgovorio:

- Nije, čak su se mnogi čudili i govori pa on ima stavove koje je i ranije imao - rekao je Lazanski.

Pre nego što stupi na dužnost i ode u diplomatske vode, Lazanski je ostavio otvorena vrata za povratak u novinarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading