Danas paklena temeperatura ali nas očekuje osveženje: Evo i kakvo nas vreme očekuje u narednih 7 dana

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

28.07.2019

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod ponovio je upozorenje da se danas na području Srbije očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom i do 35 C, naročito u istocnim i jugoistočnim krajevima.

RepublikaFoto: Photo by Jordan McQueen on Unsplash
Foto:Ilustracija

Posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti pračeni i gradom i olujnim vetrom. 

Duvaće slab i umeren, a u planinskim predelima i košavskom području ponegde i jak južni i jugoistočni vetar, koji će uveče i u toku noći biti u kratkotrajnom skretanju na zapadni. 

Najniža temperatura od 17 do 25 C, a najvisa od 30 C na zapadu do 35 C na istoku i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. U toku dana u pojedinim delovima grada moguća je tek prolazna kiša ili kratkotrajni pljusak, a izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uveče i u toku noći. 

Duvaće umeren, povremeno pojačan južni i jugoistočni vetar, koji uveče u zoni pljuska moze biti i kratkotrajno olujni. U toku noći skretanje vetra na zapadni pravac. Najniza temperatura oko 24 C, a najvisa oko 32 C. 

RepublikaFoto: Photo by Cezary Kukowka on Unsplash
Foto:Ilustracija

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana, do 4. avgusta:

U ponedeljak i utorak promenljivo oblacno i manje toplo sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i maksimalnom temperaturom u većini mesta od 27 do 30 C. Od srede do petka pretežno sunčano uz ponovni porast temperature, samo je ponegde u planinskim predelima moguć popodnevni lokalni pljusak. 

Za dane vikenda prolazno naoblacenje s kisom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading