Čeka se po 3 sata na +37! Spremite se na nenormalne gužve na granicama

Autor: Republika

Vesti

26.07.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letnja sezona koja je u jeku za vikend koji je pred nama doneće ogromne gužve na graničnim prelazima.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

S obzirom na to da se veliki broj srpskih turista sa letovanja vraća u zemlju, kao i da i dalje Srbi odlaze u inostranstvo na godišnji odmor, već danas stvorene su ogromne kolone na pojedinim graničnim prelazima.

Od jutros se na ulazak u Srbiju iz pravca Mađarske, na prelazu Horgoš, čeka duže od 3 sata, javlja Radio-televizija Srbije.

Isto toliko čeka se na izlasku ka Crnoj Gori, na Gostunu, dok su na ulazu u Srbiju na tom prelazu zadržavanja oko sat vremena.

Prema informacijama Auto-moto saveza Srbije (AMSS), u Srbiji će u naredna dva dana biti pojačan intenzitet saobraćaja, zbog kraja radne nedelje, povoljnih vremenskih prilika i velikog broja stranih i domaćih turista.

- Prohodnost najopterećenijih putnih pravaca trenutno je dobra, ali zbog letnje sezone mogući su kraći zastoji i gužve, posebno na deonicama gde se izvode radovi i gde je režim odvijanja saobraćaja regulisan semaforskom signalizacijom - kažu iz AMSS.

Na putničkim terminalima na Horgošu na ulazu se čeka sat vremena, a na mađarskom prelazu Reske na izlazu iz te zemlje se čeka oko sat i po vremena.

Na Gradini automobili čekaju oko 20 minuta na izlazu iz zemlje, na Gostunu sat i po, i na izlazu i na ulazu u zemlju. Teretna vozila na graničnom prelazu Preševo čekaju oko sat vremena, zbog čega bi trebalo da koristite alternativne pravce.

Za vikend pred nama, putovanja će otežavati i tropske temperature. Prema navodima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), veoma toplo i sparno vreme očekuje nas danas, kada će se maksimalna temperatura kretati od 32 do 34 stepena, dok će se za vikend, u subotu i nedelju, živa u teromemetru popeti na pakleni 37. podeok.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading