NIS I MASTERCARD UVELI NOVU USLUGU ZA POTROŠAČE: Mogućnost podizanja gotovine uz Mastercard karticu na benzinskim stanicama NIS

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

24.07.2019

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija NIS, u saradnji sa kompanijom Mastercard, uvela je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama jedinstvenu uslugu podizanja gotovine sa bankovnog računa, čime je NIS postao pionir u uvođenju ove vrste bankarske usluge na domaćem tržištu.

RepublikaFoto: Promo foto

Usluga podizanja gotovine prilikom plaćanja Mastercard karticom koja je od sada dostupna u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata u Srbiji predstavlja novi nivo pogodnosti koji potrošačima omogućava da u samo jednoj transakciji obave kupovinu u bilo kojoj vrednosti i istovremeno podignu gotovinu sa svog bankovnog računa u iznosu i do 5.000 dinara. Na ovaj način korisnicima se pruža jedinstvena mogućnost da podignu gotov novac bez odlaska na bankomat, čime se postiže značajna ušteda vremena. Dodatno, ova jedinstvena usluga koja je dostupna potrošačima na više od 315 NIS Petrol i  GAZPROM benzinskih stanica širom Srbije i koje su raspoređene na svim važnim putnim pravcima, kako u gradovima tako i u selima, predstavlja dodatni benefit za stanovništvo u sredinama u kojima ne postoji razvijena mreža bankomata.   

„Kao kompanija kojoj su potrošači na prvom mestu NIS kontinuirano nastoji da unapredi kvalitet svojih proizvoda i usluga. Uvođenjem opcije podizanja gotovine prilikom plaćanja na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama učinili smo još jedan korak u pravcu modernizacije. Zadovoljstvo nam je što smo pri uvođenju ove usluge ostvarili partnerstvo sa renomiranom kompanijom poput Mastercard“, rekao je Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a, povodom uvođenja ove usluge.

- Kao tehnološka kompanija, trudimo se da zajedno sa našim partnerima razvijamo usluge koje će uštedeti vreme i olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika. Usluga podizanja gotovine uz kupovinu Mastercard karticom predstavlja komforno rešenje i mogućnost da se dve operacije obave odjednom i na taj način štedi vreme u potrazi za bankomatima ili za odlazak u banku. Važan element finansijske edukacije je i razvoj novih proizvoda i usluga. Osim što omogućava dostupnost gotovine na lokacijama gde nema bankomata, ova nova funkcionalnost doprinosi opštem razvoju elektronskih plaćanja u Srbiji - izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Bojan Pavlović, direktor Sektora za direktne kanale AIK banke, koja je implementirala ovu vrstu transakcije, zahvalio je partnerima, NIS i Mastercard,   na uspešnoj saradnji u realizaciji ovog projekta:
 
- Kao banka koja uvek teži inovativnim servisima smatramo da ova usluga doprinosi širenju lepeze naših proizvoda i želimo da poručimo da ćemo i u budućnosti nastaviti da izlazimo sa ovakvim inovativnim servisima, u partnerstvu sa tehnološkim kompanijama kao što je Mastercard, kao i sa najvećom kompanijom na domaćem tržištu, kompanijom NIS -  istakao je Pavlović.  

Osim što predstavlja dodatni način za podizanje gotovine, ova metoda plaćanja, u svetu poznata i kao «purchase with cash back», obezbeđuje da potrošači u Srbiji od sada na brz, efikasan i siguran način obave dve stvari odjednom - kupovinu  na bilo kojoj benzinskoj stanici NIS-a i podignu gotovinu koristeći Mastercard karticu izdatu od strane bilo koje banke. Budući da se usluga tretira kao standardno plaćanje, potrošač autorizuje transakciju PIN kodom, te je u potpunosti može pratiti na svom računu što predstavlja dodatni element finansijske sigurnosti za korisnike. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading