Tradicionalna podela dečijih autosedišta porodiljama

Autor:

Vesti

24.07.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U organizaciji Gradske opštine Zemun, 23. jula održana je tribina "Promocija upotrebe zaštitnih sistema u cilju preventive u saobraćaju".

Foto: Opština Zemun

Tom prilikom, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun i predsednik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Nenad Vranjevac i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun i član opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Marko Janković, po drugi put u 2019. godini, podelili su sto autosedišta porodiljama sa teritorije GO Zemun, od ukupno 400 koliko je planirano u ovoj godini.

- Gradska opština Zemun je odavno prepoznala potrebu da se roditeljima pomogne u edukativnom smislu, ali i da dobiju dečije autosedište. Na taj način, zajedničkim naporima sa Agencijom za bezbednost saobraćaja utičemo na to da se procenat pravilne upotrebe dečijih autosedišta podigne na maksimalan nivo. Statistika je pokazala da je još uvek veliki procenat roditelja koji neadekvatno prevozi decu u autosedištima ili ih ne koriste. Zbog toga smo mi i ove godine opredelili sredstva za 400 autosedišta koja će do kraja godine biti podeljena roditeljima - rekao je Vranjevac.

Foto: Opština Zemun

O problemu stradanja dece putnika u saobraćaju i primerima dobre prakse lokalnih saveta u povećanju bezbednosti na putevima  govorio je Branko Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, koji je ujedno održao i teorijsku obuku. Stamatović je naglasio da su aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun odličan primer kako se sa lokala može uticati na globalnu agendu saobraćajne bezbednosti.

Foto: Opština Zemun

Praktični prikaz pravilnog postavljanja autosedišta u vozilo i načine vezivanja pojaseva autosedišta održala je aktivistkinja Udruženja "Roditelj" Jelena Bilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading