UST podržava Marinovića za Poverenika

Autor: Republika

Vesti

22.07.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UST je dalo podršku Milanu Marinoviću za izbor na mesto Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu ličnih podataka, koji su razlozi.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Udruženje sudija i tužilaca Srbije prevashodno nije htelo da učestvuje i podržava bilo kog kandidata za Poverenika, međutim kada smo videli da određene nevladine organizacije javno promovišu određene kandidate, pružili smo podršku sudiji Marinoviću imajući u vidu da se radi o dugogodišnjem sudiji i predsedniku najvećeg strukovnog udruženja u zemlji, koji svojim integritetom i dosadašnjim radom pokazuje da može da se nosi sa jednom tako teškom i odgovornom funkcijom kao što je funkcija Poverenika.

Takođe, smatramo da je iskorak unapred to što je za kandidata predložen sudija i lice koje se nije bavilo nikada politikom za razliku od nekih ranijih rešenja, a to govori u prilog daljoj depolitizaciji ove institucije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading