Obustavljeni procesi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu: Poplava odložila sudske parnice!

Autor:

Vesti

17.07.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parnično odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu ne radi od 24. juna zbog poplave u sudskoj zgradi u Bulevaru Nikole Tesle 42a (bivša zgrada "Aero-inženjeringa") do koje je došlo posle obilnih kiša. Rad suda je onemogućen, suđenja se ne održavaju jer je iz bezbednosnih razloga isključena struja, ali predmeti nisu oštećeni. Sud će ponovo početi sa radom nakon što se u potpunosti osuše poplavljene prostorije i sanira nastala šteta.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Velika šteta

Uprava suda je zbog toga privremeno organizovala posao koji se tiče neodložnih i oročenih radnji sa drugih sudskih adresa i osnovnih sudova, a tiču se predaje pismena, ekspedovanja odluka, međunarodne overe dokumenata Apostil, izdavanja uverenja iz nadležnosti osnovnog suda...

Trenutno se radi na sušenju prostorija u koje je prodrla kišna kanalizacija, pa nakon što one budu u potpunosti osušene i sanirana šteta, sud će biti u mogućnosti da pusti u rad električnu mrežu, kao i servere koji se koriste za automatsko vođenje predmeta (program AVP) i ponovo otpočne sa radom u punom kapacitetu.

Tada će biće poznato i da li postoje oštećenja i u kom obimu na električnoj računarskoj opremi i mreži, kao i serveru suda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading