Bez Srba sezona će nam biti katastrofa! Jadikovke iz Crne Gore i Hrvatske

Autor:

Vesti

15.07.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad nema Srba, nema ni sezone. U Crnoj Gori i Hrvatskoj, iako je tek sredina jula, uveliko kukaju da je turista manje nego proteklih godina.

RepublikaFoto: facebook.com/Caribbean Journal
Foto: Ilustracija

Za to, bar u slučaju Crne Gore, svakako je krivo i zaoštravanje situacije na relaciji Podgorica-Beograd nakon napada vlasti Mila Đukanovića na SPC i Mitropoliju primorsko-hercegovačku.

S druge strane, kako su tokom vikenda objavile podgoričke Vijesti i zagrebački Jutarnji list, za manjak gostiju krivi su i loše vreme, cene smeštaja, bahatost i pohlepa vlasnika privatnog smeštaja.

- Sezona je počela katastrofalno, zato se i kriju zvanični podaci o poseti. Slične probleme imaju i komšije u Crnoj Gori. Turisti su se iz mnogo razloga odlučili da ove godine leto provedu u Turskoj, Grčkoj ili Egiptu, zemljama koje su se na velika vrata vratile na scenu letnjeg turizma - piše Jutarnji.

Jutarnji list: Sezona je počela katastrofalno, zato se i kriju brojke

U Podgorici zvanično ne žele da priznaju krah sezone, pa tako tvrde da je na primorju sve na nivou prošle godine. Međutim, turistički radnici na terenu jednoglasni su da je situacija mnogo lošija.

- Stanje u Budvi, perjanici crnogorskog turizma, kao i na celom Crnogorskom primorju, mnogo je gore nego prošle godine, a smeštaj popunjavaju gosti sa drastično manjom platežnom moći ili oni koji zakupljuju smeštaj samo na noć ili dve - objavile su Vijesti.

Vijesti: U Budvu sad dolaze turisti bez novca, sobe uzimaju na noć ili dve

Predsednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom udruženju Petar Ivković navodi za Vijesti da se samo kroz potrošnju vode i odvoz smeća u Budvi prostom računicom dolazi do podatka da je privatni smeštaj poluprazan, čak 40 odsto manje popunjen nego prošle godine.

Slična je situacija i u Hrvatskoj, gde je jul počeo katastrofalno, piše portal Index. Kako navode, u prvoj nedelji meseca zabeleženo je 90.000 gostiju manje nego u istom razdoblju prošle godine, kao i 400.000 noćenja manje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading