VUČELIĆ NOVI GLODUR NOVOSTI

Autor: novosti.rs

Vesti

07.09.2017

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač nedeljnika "Pečat" i aktuelni predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Milorad Vučelić imenovan je za v.d. glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" i svih izdanja Kompanije "Novosti".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Na novom zadatku: Milorad Vučević

Ovu odluku jednoglasno je doneo Nadzorni odbor Kompanije "Novosti" AD, čime je, uz nedavni izbor generalnog direktora, kompletiran rukovodeći tandem.

Kratka biografija

Novi čelni čovek redakcije, sa diplomom Pravnog fakulteta u Beogradu, dugo plovi vodama žurnalizma. Rođen je 1948. godine, a bio je urednik u "Studentu", "Književnoj reči" i "Književnim novinama". Na toj poziciji ostavio je traga i u SKC od 1977. do 1985, u NIN-u od 1985. do 1991. i "Politici". Od 1991. do 1992. vodio je RTV Novi Sad, a od 1992. do 1995. godine radi kao prvi generalni direktor RTS. Nedeljnik "Pečat" osnovao je 2008. godine i odatle sa mesta direktora i glavnog urednika stiže u "Novosti".

Osim novinarstva, Vučelić se oprobao i u publicistici. Autor je knjiga "Argument protiv neutralnog", "Osumnjičeno društvo", "Razgovori sa epohom", "Kosovo - koreni separatizma', "Ima li ovde Srba". Bio je predsednik Upravnog odbora i direktor izdavačke kuće "Komuna", kao i upravnik "Zvezdara teatra" i umetnički direktor "Budva grad teatra".

Politička karijera

Nije bežao ni od politike. Bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u tri saziva i šef poslaničke grupe od 1992. do 1995. Staž u partiji obeležio je i kao potpredsednik SPS.

Menadžerske sposobnosti isprobao je i kao predsednik Upravnog odbora "Telekoma", od 1997. do 1999, a kao veliki zaljubljenik u sport predvodio je Rukometni savez Jugoslavije od 1997. do 1999. i Rukometni savez Srbije od 2001. do 2003. Sa parketa je ne tako davno prešao na zeleno borilište. Aktuelni je predsednik fudbalskog kluba, a predvodi i crno-belu porodicu u okviru sportskog društva. Vučelić je dobitnik nagrade "Politika" i "Zlatnog beočuga" KPZ Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading