Ministarstvo zdravlja: Najoštrija osuda objavljivanja lažnih i zlonamernih "fotografija obroka" u Tiršovoj!

Autor: Republika

Vesti

05.07.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje lažne i krajnje zlonamerne "fotografije obroka" koji su navodno podeljeni pacijentima u UDK Tiršova, a koje su se pojavile na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Foto: Ilustracija

Ovakve sramne obmane mogu biti proizvod samo zlih i tužnih osoba koje u cilju političke borbe ne prezaju ni od nanošenja štete najmlađim pacijentima ove ustanove, odnosno našoj deci.

Takođe, ovakve neistine koje za cilj imaju da ukaljaju sav trud, posvećenost i rad zdravstvenih radnika koji danonoćno brinu o zdravlju naše dece, istovremeno predstavljaju i krajnje pakostan napad na celokupni zdravstveni sistem naše zemlje i napredak koji smo ostvarili u ovoj oblasti, u proteklih 5 godina.

UDK Tiršova, zdravstvena ustanova u koju polažemo najviše nade onda kada je zdravlje naše dece u pitanju, u potpunosti poštuje sve zakonski regulisane propise o načinu pripreme, higijeni i podeli obroka pacijentima, kao i propise o nutritivnoj vrednosti, sadržaju i kvalitetu obroka. U ovoj ustanovi se dnevno  spremi oko 1200 obroka, koji se prema dinamici podele hrane dele 5 puta u toku dana na 19 odeljenja Klinike.  Takođe, dnevno se pripremi  142 specijalnih  obroka, u skladu sa specifičnom patologijom i potrebama ishrane dece.  Svi spremljeni obroci su nutritivno raznovrsni i prilagođeni specifičnoj patologiji i uzrastu pacijenata, a serviraju  se i dele pacijentima u posudama od rostfraja u skladu sa  savremenim higijensko sanitarnim  standardima. 

Uz najoštrije izraze osude lažnih fotografija obroka i napada na našu decu, Ministarstvo zdravlja nastaviće da i dalje, svakoga dana unapređuje i razvija naš zdravstveni sistem, i uvek stane u zaštitu napora i  truda naših lekara i ugleda zdravstvenih ustanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading