Hit u Malošištu: Đacima delili knjižice na pijaci

Autor: Republika

Vesti

29.06.2019

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Malošištu se renovira škola, pa je bilo planirano da se, uz prisustvo roditelja, đacima knjižice svečano podele u lokalnom Domu kulture. Međutim, tu je došlo do tuče između dva predsednika - Mesne zajednice i Udruženja invalida rada oko toga ko ima prvenstvo nad korišćenjem prostorija. Zato su đaci morali da izađu, pa su knjižice, diplome i zahvalnice dobili na pijačnim tezgama u centru sela.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Kako piše doljevački Radio Koprijan, predsednik Mesne zajednice otključao je juče ujutru kancelariju Doma kulture i pustio učitelje i učiteljice da održa roditeljske sastanke đacima od prvog do četvrtog razreda. Sve se “zakuvalo” kada je došao predsednik Udruženja invalida i rekao da mora tu da održi sastanak penzionera.

- Pozvale su me učiteljice i rekle da je došao predsednik penzionera i rekao da ne mogu tu da drže roditeljski, jer on mora da održi sastanak penzionera. Te prostorije nisu prostorije Udruženja invalida rada, već ih koriste i druge organizacije i udruženja. Ušao sam i prostoriju i pokušao da na ljudski i kulturan način dogovorim nastavak roditeljskih sastanaka - kaže predsednik Mesne zajednice za Radio Koprijan.

Tu nastaje peripetija. Koprijan prenosi da predsednik Udruženja invalida rada nije hteo da ode i da je počeo da postavlja izložbu. Predsednik Mesne zajednice je za njim sakupljao predmete i stolnjake. Onda je došlo do incidenta. Predsednik Mesne zajednice tvrdi da ga je predsednik Udruženja dvaput flašom udario u glavu.

OBORILI NAMEŠTAJ I RVALI SE PO PODU

Predsednik MZ kaže da je zbrinut u obližnjoj ambulanti, a đaci i učiteljice izašli su napolje i roditeljski sastanak preselili na pijacu. Međutim, predsednik Udruženja kaže da je prvi napadnut i da flašu kao oruđe za tuču nije koristio.

- Mene niko nije obavestio da će u ovoj prostoriji biti održan roditeljski, zato sam, misleći da je prazna, zakazao sastanak. Nakon toga, došao je predsednik MZ Malošište, koji je počeo da viče i cela situacija je eskalirala. On me je napao, počeli smo da se rvemo i tvrdim da ga nisam udario flašom. Ja trenutno osećam bolove u predelu kičme jer smo pali na pod, oborili nameštaj i rvali se po podu - rekao je predsednik Udruženja za Radio Koprijan.

Ipak, Koprijan prenosi da članovi porodice predsednika Mesne zajednice kažu da je on završio u KC Niš na lečenju. Južnim vestima policija je potvrdila da im je u četvrtak 27. juna prijavljen slučaj i da je u Malošištu došlo do verbalnog, pa fizičkog sukoba dvojice muškaraca i da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

Deca i njihov svečani čin završetka školske godine pali su u senku. Kako prenosi Koprijan, pored prašnjave tezge i na suncu stajale su potresene učiteljice i žurile da podele knjižice zbog vrućine i izvinjavale se što ovako završavaju godinu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading