Srbija ima odličan zdravstveni sistem: Pacijenti ne podižu kredite da bi se lečili

Autor:

Vesti

26.06.2019

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jutarnjem programu "Novo jutro" gostovao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. U izjavi za ovu emisiju Lončar je pohvalio svršene studente medicine i naveo da Srbija poseduje odličan medicinski kadar koji predstavlja ogroman potencijal za razvoj zdravstva i zdravstvenog turizma.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

Pored stručnog medicinskog kadra Zlatibor Lončar smatra da Srbija ima razvijen sistem zdravstvene zaštite koji brine o svakom građaninu.

- Mi imamo jedno od najboljih zdravstvenih sistema u Evropi. Pogledajte ostale zemlje. U Srbiji najsavremenije tehnike i metode lečenja pacijenata građani dobijaju na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja. - Naveo je Lončar.

Govoreći o odlasku medicinskih kadrova Lončar je naglasio da je to pojava koja je raširena svuda u svetu. Neke države prosto imaju više novca i mogu da ponude bolje plate zbog čega zdrastveni radnici iz mnogih zemalja odlaze na bolje plaćena radna mesta.

Medicinarima se danas uručuju prvi ugovori o radu

Najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji danas će biti uručeni ugovori o radu, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da će osim posla, država najboljim studentima plaćati i specijalizaciju i doktorske studije.

- Ovim ispunjavamo obećanje koje smo dali da ćemo na svakih šest meseci zapošljavati mlade lekare - Izjavio je Zlatibor Lončar.

- Ono što Srbija radi jeste konstantno povećanje plata zaposlenima u zdravstvu. Dosadašnja povećanja plata bila su najviša u zdravstvu i to kako za lekare, tako i za srednje medicinsko osoblje, medicinske sestre, tehničare... - navodi u izjavi Zlatibor Lončar.

Na kraju, zključeno je da: - Srbija poseduje zdrastveni sistem koji usmeren na čoveka, sistem koji sluša narod i vodi računa o svom narodu. u Srbiji ne može da se desi da neko ko se razboli mora da podigne kredit da bi se lečio - Izjavio je Zlatibor Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading