VELIKA BORBA ZA UPIS NA FAKULTETE: Bitka za FON i Stomatološki

Autor: Republika

Vesti

26.06.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući brucoši najzainteresovaniji su za Fakultet organizacionih nauka (FON), a veliko interesovanje ove godine vlada i za upis na Stomatološki i Mašinski fakultet. Najpopularnija visokoškolska ustanova je Stomatološki fakultet, gde je na jedno mesto za upis konkurisalo skoro četvoro srednjoškolaca.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Ilustracija

Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Petar Bulat kaže da su, tradicionalno, kandidati zainteresovani u velikom broju i za Medicinski fakultet, zatim ETF, ali i Mašinski, na koji se ove godine prijavilo više kandidata nego za ETF, što do sada nije bio slučaj.

Takođe, veliko interesovanje je i za Farmaceutski, ali i Matematički fakultet, dok se manji broj prijavilo za polaganje prijemnog na geografiji, ali i Fakultetu za fizičku hemiju.

Ove godine na beogradske fakultete biće upisano 15.600 brucoša, od čega 9.400 na teret budžeta, a 5.200 samofinansirajućih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading