Ponovo protesti malih maturanata! Žele da uđu u zgradu ministarstva prosvete

Autor: Blic, Republika

Vesti

19.06.2019

11:39 >> 11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici nešto pre 13 časova počeli su da se okupljaju učenici osmih razreda nezadovoljni zbog jučerašnjeg skandala sa testom iz matematike, kada je test procurio veče pred polaganje, a što je za rezulutat imalo odlaganje polaganja za četvrtak.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Jučerašnji protest malih maturanata

Uprkos najavama, za sada nisu u većem broju primećeni njihovi roditelji.

Podsetimo, sličan protest održan je i juče na istom mestu kada su mali maturanti izneli dva zahteva - upisivanje u srednju školu na osnovu uspeha iz osnovne škole, a tražili su i smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Nije poznato kakva kakaj je plan protesta za danas, pošto su juče đaci krenuli i u protestnu šetnju koja je dovela do blokade pojedinih ulica.

Za sada, oni su samo istakli nameru da uđu u zgradu Ministarstva prosvete kako bi predali svoje zahteve.

Na današnjim protestima sa maturantima nema predstavnika roditelja, ali prisustvuje nekoliko predstavnika inicijative "Jedan od pet miliona", koji očigledno vrebaju svaku priliku da rehabilituju svoje propale proteste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

19.06.2019 13:24

Ispiti se moraju održati po zaakonima Srbije. Nikakav protest ne može da to prekine. Treba deci objasniti da nisu u pravu da podržavaju kradju rešenja ispita.