RADIŠ DOK NE UMREŠ! Bura zbog predloga da se penzionisanje prolongira do 70. godine

Autor:

Vesti

16.06.2019

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok, neverica, znatiželja... Ovako je u javnosti dočekana informacija koja se pojavila protekle nedelje da je grupa stručnjaka predložila izmene zakona po kojima bi se u penziju išlo sa 70 godina. Doduše, samo za one koji to žele. Ipak, da odmah budemo načisto, do daljeg će sve i ostati samo na inicijativi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

O izmenama Zakona o radu razgovaralo se na savetovanju pravnika o aktuelnim pitanjima savremenog zakonodavstva u Budvi, koji je organizovao Savez udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske.

Zaposleni bi, tako glasi predlog, mogao da ostane u radnom odnosu još pet godina posle ispunjenja uslova za starosnu penziju (65 godina) ako to sam želi i ako postoji potreba poslodavca za njegovim radom.

 

Više o ovoj temi, ali i o mnogim drugim temama interesantnim pripadnicima trećeg doba, čitajte u dodatku "Penzioner" koji Srpski telegraf poklanja svakog ponedeljka svojim čitaocima!

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana dodatka Penzioner

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading